مهدی خدایی، روایتگری صادق / یادداشتی از زندان

reza amiri

       رادیو پارس  -یکی از زندانیان محبوس در بند ۳۵۰ زندان اوین با تاکید بر ضرورت معرفی بهتر زندانیان و فعالان عرصه مدنی طی نگارش نامه ای که نسخه ای از آن در اختیار هرانا قرار گرفته سعی نموده تا بر اساس مشاهدات خود به معرفی سید مهدی خدایی، فعال حقوق بشری که اخیرا پس از پنج سال و نیم حبس از زندان آزاد شده بپردازد، متن نامه وی عینا در پی می آید؛

اغلب آن‌هایی که زندان سیاسی پس از ۸۸ را در اوین و به طور مشخص بند ۳۵۰ تجربه کرده‌اند، می‌توانند گواهی دهند که سید مهدی خدایی از جمله زندانیان تاثیرگذار بر روابط شکل گرفته مابین افراد و طیف‌های مختلف زندان بوده است.

مهدی خدایی در مدت زمان محکومیتش که بیش از پنج سال به طول انجامید، کتابی با عنوان “رویکردهای چندگانه به حقوق بشر” را تالیف و همزمان ترجمه‌ی “اطلس جهانی حقوق بشر” را نیز منتشر کرد. بخش اعظمی از کتاب “حقوق بشر و زنان” را هم تا زمان آزادی به فارسی برگردانده بود که هنوز ناتمام است. هم‌چنین مقاله‌ها و یادداشت‌های متعددی از او در این دوران انتشار یافت که همگی با محوریت حقوق بشر یا راهکارهایی در مقابله با موارد نقض حقوق بشر در ایران بودند.

یک سال سردبیری نشریه داخلی بند ۳۵۰، عضو موسس شورای فرهنگی بند، مسئولیت پخش فیلم‌های سینمایی در یک سال پایانی حبس، حضور در چندین اعتصاب غذا در اعتراض به بدرفتاری‌های منجر به شهادت هدی صابر، وضعیت وخیم پزشکی زندانیان بیمار و ماجرای حمله به بند ۳۵۰ در ۲۸ فروردین ۹۳ (که مدتی هم به سلول انفرادی منتقل شد)؛ برگزاری چندین کلاس درس با موضوع گفتگوی عمومی و حقوق بشر و هم‌چنین ارتباط دوستانه‌ی او با عموم زندانیان سیاسی و عقیدتی و حضور پررنگ او در اتفاقات بند و تجربه‌ی زندگی با چند تن از زندانیان شهید ۳۵۰ از جمله غلامرضا خسروی و هدی صابر و نیز ویژگی‌های مثبت اخلاقی و رفتاری وی می‌تواند نقطه‌ی روشنی در ذهن و قلب ما باشد که مهدی خدایی را روایتگری صادق از یکی از دوران‌های مهم زندان سیاسی در ایران معرفی کنیم. زندانی که بی شک تجربه‌ی گران سنگی برای آینده خواهد بود و فصل تازه‌ای از مبارزات مردم ایران را در سپهر سیاسی خویش گشوده است.

به قلم یکی از زندانیان سیاسی بند ۳۵۰ اوین

mehdi