reza amiri
رادیو پارس – زندانی سیاسی مریم اکبری منفرد همچنان و پس از شش سال زندان از حق رسیدگی پزشکی و مرخصی محروم است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران مریم اکبری منفرد، زندانی سیاسی و از شهروندان معترض به نتیجه انتخابات در سال ۸۸، پس از شش سال از بازداشت و زندان همچنان از حق مرخصی و حق رسیدگی پزشکی محروم است.
جعفری همسر این زندانی سیاسی در ارتباط با وضعیت جسمانی او به خبرنگار هرانا گفت: “خوب نیست مریض است.” او در ارتباط با همکاری دستگاه قضایی برای رسیدگی به وضعیت پزشکی همسرش ادامه داد: “میخواهم از دادستانی وقت دکتر بگیرم. ما را اذیت می کنند. دو هفته پیش نامه ای برایشان بردم که او را به آزمایشگاه بفرستند. بازهم نفرستادند. امروز باید بریم نزد دادیار ناظر زندان یعنی آقای خدابخش تا ببینیم دو هفته دیگر به ما وقت می دهند یا خیر. ما را اذیت می کنند. ”
مریم اکبری منفرد دارای سه فرزند دختر است. همسر این زندانی سیاسی در این ارتباط با هرانا گفت: “سه تا دختر بچه دارد. بچه کوچک من ۴ ساله بود که مادرش بازداشت شد و در حال حاضر ده ساله است. بچه بزرگ من می بیند که دیگر بچه ها مادر دارند. خدا شاهد است که دو ساعت التماس کردیم که قانع شده اند تنها برای دو ساعت چون فرزند من کنکور داشت بتواند با مادرش صحبت کند.”
جعفری همسر مریم اکبری منفرد در پاسخ سوالی در ارتباط با اینکه این زندانی سیاسی تا امروز مرخصی داشته است یا خیر اظهار داشت که: ” از سال ۸۸ تا امروز حتی به مدت یک ساعت مرخصی نداشته است. یک میلیارد و خورده ای وثیقه گذاشتم و به مدت دو سال این وثیقه را خواباندیم بازهم به او مرخصی ندادند. با اینکه خودشان گفته بودند وثیقه بگذار. یک میلیارد و صد و پنجاه میلیون تومان وثیقه گذاشتم. دو سال هم سند خواباندم. بازهم به ایشان مرخصی ندادند.”
او با اظهار نگرانی در ارتباط با وضعیت این زندانی سیاسی ادامه داد: “زیاد باید اینقدر برویم تا از رو بروند. این هفته اگر قبول نکنند هفته دیگر می رویم. باید اینقدر برویم تا مجبور بشوند مسئله را پیگیری کنند. نمی شود که قبول نکنند. بالاخره ایشان بیمار است. دندان پزشکی ایشان هنوز تمام نشده است. ایشان بیمار است و حالت لاغری هم ناشی از آن است. تنها کاری که توانستیم بکنیم انتقال هفت، هشت روزه ایشان به بیمارستان میلاد بوده که کیسه صفرای ایشان را خارج کرده و عمل کردند.”
مریم اکبری منفرد که در دی ماه سال ۱۳۸۸ و پس از حوادث عاشورای ۸۸ بازداشت شد، در ۱۱ خرداد ۱۳۸۹ و توسط صلواتی، قاضی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم شد. اتهام این زندانی سیاسی محاربه از طریق عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران است. اتهامی که او بارها آن را رد کرده است.
اکبری منفرد که در زندان رجائی شهر طی دوران محکومیت می کرد، در اردیبهشت ۹۰ به همراه ۸ زن زندانی دیگر به زندان قرچک ورامین منتقل شد. او در آنجا و پس از اعتراض به شرایط زندان و نوشتن نامه های متعدد به مراجع تقلید، مسئولان نظام و احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد به بند زنان زندان اوین منتقل شد و تا امروز در آنجا تحمل محکومیت می کند. دو برادر مریم اکبری منفرد در سالهای ۶۰ و ۶۳ به اتهام ارتباط و عضویت در سازمان مجاهدین خلق ایران توسط دادگاه های انقلاب در ایران اعدام شدند. برادر کوچک او و خواهر دیگرش نیز در سال ۶۷ و موج اعدام زندانیان سیاسی در تابستان آن سال اعدام شدند. اکبری منفرد پیشتر در نامه ای به احمد شهید از قول قاضی صلواتی خطاب به خود گفته بود که: “تو جور خواهر و برادرهایت را می کشی.”