محمد نقی مصباح یزدی روحانی اصولگرای ایرانی و از اعضای مجلس خبرگان رهبری، به سخن عدهای که میگویند نباید بین شیعه و سنی فرق گذاشت، اعتراض میکند.
به گزارش «قم نیوز» مصباح یزدی یکشنبه ۶ سپتامبر در دیدار با اعضای هیئت عملی دانشگاه امام حسین، با بیان اینکه برخی میگویند که باید روی اصل وحدت ملی ایرانی تکیه کرد نه اسلام، گفت: «امروز کسانی هستند که شرایط آینده کشور را مانند لبنان میبینند و فکر میکنند که شرایط عوض میشود و بعد دوباره قانون اساسی عوض میشود و تقید به پیش رفتن اسم اسلامی ندارند و میگویند که اختلافات قومی یک آتش زیر خاکستر است و باید کاری کنیم که اصل وحدت ملی ایرانی در کشور حفظ شود.»
این عضو مجلس خبرگان رهبری ایران، با دید انتقادی صحبتهای این افراد را اینگونه بیان میکند: «اینها میگویند اسم اسلام را حذف کنیم تا کسی مخالفت نکند و البته این را ناگهانی نگوییم بلکه به تدریج بگوییم. از سوی دیگر میاندیشیند که بین شیعه و سنی فرقی نگذاریم. از سوی دیگر در تفکر اینان است که مهمترین کشور دنیا آمریکاست و حرف اول را میزند و به معنایی کدخدای عالم است و قبلا شوروی سابق با وی رقابت میکرد اما اکنون کنار زده شده است و حرف، حرف آمریکاست.»
او، این تفکر را «مادی» میداند و میگوید: «با حسابهای مادی به همین چیزهایی که میگویند، میرسیم اما حسابهای امام راحل از اینها جداست. افرادی هستند که دستهایشان به دعا بلند است که خدایا این انقلاب را حفظ کن و خداوند دعای ایشان را مستجاب میکند.»
این سخنان مصباح یزدی در حال بیان میشود که در ایران، سنیها از حق داشتن مسجد در تهران پایتخت محروم هستند. چندی پیش نیز نمازخانه مرکزی آنها در تهران تخریب شد که اعتراضهای بسیاری در داخل و خارج از کشور در پی داشت.
همچنین مساله اقوام در ایران یکی از مسائل چالش برانگیز است. برخی از اقوام از جمله عربها، کردها و بلوچها میگویند که از حقوق مساوی با دیگر ایرانیان برخوردار نیستند. حرکتهای اعتراضی از سوی ملتهای ایران هم صورت میگیرد که عمدتا توسط نیروهای دولتی سرکوب میشود.
مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنان خود، بر ضرورت رشد جمعیت ایران تاکید کرد و گفت: «با وجود فعالیتهای زیادی که برای مقابله با زاد و ولد انجام شد و بسیاری از جوانها کشته شدند، اما ایران به ۷۵ میلیون نفر رسید و رهبر معظم انقلاب فرمودند که شما این چشم انداز را در نظر بگیرید که پس از چند دهه ایران به ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیون رسیده باشد و از لحاظ رشد علمی نیز به مقام خوبی برسد.»