نامه با استناد به مواردی از موضوعات حقوقبشری و عکسالعمل حاکمیت جمهوری اسلامی، احمد شهدید را گزینه مناسبی جهت چنین مأموریتی قلمداد میکند.
در بخشی از نوشته عنوان شده؛ ز آنجائیکه ما سالهای زیادی را در زندان بسر میبریم، طبیعتا بیش از هر کس دیگر از اوضاع حقوقبشر در ایران مطلع هستیم.
زندانیان سیاسی تأکید دارند که دکتر احمد شهید یکی از “فعالترین” گزارشگران میباشد و “تاثیرات” گزارشات را به “وضوح” در زندان دیدهاند.
نامه حمایتی از مأموریت احمد شهید به امضای چهل تن از زندانیان سیاسی منجمله زانیار مرادی، لقمان مرادی، سهیل بابادی، لطیف حسنی، سعید ماسوری، خالد حردانی و محمدرضا عالیپیام رسیده است.
امضای زندانیان رجاییشهر زیرپای نامه حمایتی از گزارشگر ویژه حقوق بشر در امور ایران درحالی است که فشارها، اذیت و آزارها در این زندان تشدید یافته است.
در این زمینه گزارش میرسد: آب گرم حمامها و وسایل گرمایشی قطع گردیده و زندانیان از عدم درمان جدی و تامین دارو رنج میبرند.
پیشتر رئیس ستاد حقوقبشر وابسته به دستگاه قضایی حکومت اسلامی ایران مخالفت خود را با تعیین گزارشگر ویژه حقوقبشر سازمان ملل اعلام کرده بود.
پنجمین سال مأموریت احمد شهید به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران بزودی پایان مییابد و شورای حقوقبشر در ژنو باید در مورد تمدید این مأموریت تصمیمگیری کند.
متن نامه مذکور که از داخل زندان رجاییشهر کرج نگارش گردیده و در اختیار آژانس خبررسانی کُردپا میباشد بدین شرح است:
شورای حقوقبشر سازمان ملل
اکنون که در آستانهی انتخاب مجدد گزارشگر ویژه حقوقبشر قرارگرفتهایم، ما زندانیان سیاسی ایرانی هم نظرمان را در این رابطه به شما اعلام میکنیم، تا در این انتخاب در حد توانمان به شما یاری رسانیم.
از آنجائیکه ما سالهای زیادی را در زندان بسر میبریم، طبیعتا بیش از هر کس دیگر از اوضاع حقوقبشر در ایران مطلع بوده و کلیه وقایع و اخبار حقوقبشری را نه به عنوان یک فعال حقوقبشر و فعال در یکی از نهادهای حقوقبشری و یا سیاسی-اجتماعی، بلکه به عنوان کسانی که حیات و زندگیمان وابسته بدان است، به این موضوع توجه کرده و آن را پیگیری نمودهایم، به همین دلیل چه بسا آنچه که ما در ارتباط با حقوقبشر در ایران و گزارشگر ویژه آن میفهمیم و ارزیابی میکنیم به واقعیت نزدیکتر باشد، اگر چه برخی از ما هیچ نفع مستقیمی از طرف این گزارشگر عایدمان نشده است ولی با چند اشاره مختصر موضوع مورد نظرمان را به اطلاع شما میرسانیم:
١ـ به نسبت همه گزارشگران ویژه، جناب دکتر احمد شهید یکی از فعالترین گزارشگران بوده و تاثیرات گزارشات ایشان را در خیلی از موارد به وضوح در زندانها دیدهایم.
٢ـ تقریبا هیچ مورد نقض حقوقبشری عمدهای در زندان وجود نداشته که به نوعی در گزارشات ایشان انعکاس نیافته باشد.
٣ـ هیچ گزارشگر ویژهای نبوده که تا به این حد مورد بغض و کینه نقض کنندگان (سیستم قضایی ایران) قرار گرفته باشد به طوری که در اغلب دادگاهها و بازجوییها از ایشان (به خاطر گزارشات درست) با بیاحترامی و توهین نام میبرند.
٤ـ بارها زندانیان را به خاطر گزارشات ایشان فراخوانده و اگرچه با توهین و افترا ولی نهایتا تا حدودی پیگیری نمودهاند (که بدون فشار گزارشات ممکن نبود)
٥ـ بارها در زندان برنامههای تلویزیونی را شاهد هستیم که علیه جناب احمد شهید بوده و انبوه تهمت و افترا به ایشان و شورای حقوقبشر میبندند که همه زندانیان از کذب بودن آن آگاهند خصوصا که کسی مثل محمدجواد لاریجانی را که اغلب صحنهگردان برنامههای علیه شورای حقوقبشر و جناب احمد شهید است را همه به خوبی میشناسند و دروغهای بزرگ او را.
٦ـ از این برنامههای تلویزیونی علیه شورای حقوقبشر و به خصوص شخص احمد شهید متوجه میشویم که نه میتوانند او را فریب دهند و نه او را تطمیع نمایند.
٧ـ بارها از برخی از ما خواستهاند که گزارشات او را غیرواقعی و کذب اعلام کنیم تا مورد عفو قرار گرفته و یا امتیازاتی از طرف قوه قضاییه دریافت کنیم.
به همه این دلایل ما زندانیان سیاسی که اغلب بیش از ۱۰ سال را در زندان بسر میبریم با اطمینان کامل از جناب احمد شهید حمایت میکنیم و از شورای محترم حقوقبشر تمدید مأمورایت و یا انتخاب مجدد او را به عنوان گزارشگر ویژه خواستاریم.
اسامی زندانیان:
صالح کهندل، فرید آزموده، پیروز منصوری، سعید ماسوری، شاهین ذوقیتبار، حسن صادقی، عبدالاحد جلیلزاده، پیام باستانی، بهزاد ترحمی، سعید شیرزاد، امیر امیرقُلی، علی معزی، سهیل بابادی، مهدی شاندیز، مسعود عرب چوبدار، زانیار مرادی، لقمان مرادی، رمضان احمد کمال، رضا اکبری منفرد، افشین بایمانی، لطیف حسنی، وحید اصغری، حمید بابایی، امیر قاضیان، محمدرضا عالیپیام، ایرج حاتمی، علی مشهدی کاظم، میثاق یزداننژاد، جواد فولاود، اصغر محبوبیان، علیرضا قُلیپور، ابراهیم فیروزی، رضا کاهه، اصغر قطان، خالد حردانی، رسول حردانی، شهرام پورمنصوری، فرهنگ پورمنصوری، سعید شاهقلیان و غلام حسین کعبی.