پنج شاگرد زندانی محمدعلی طاهری در نامه‌ ای به دادستان، خواستار آزادی استاد خود شدند

پنج تن از شاگردان زندانی محمدعلی طاهری زندانی عقیدتی محبوس در زندان اوین، طی نامه‌ای به جعفری دولت آبادی دادستان تهران، خواستار آزادی محمدعلی طاهری از زندان و خروج وی از سلول‌های بند امنیتی دو الف زندان اوین شدند.

متن این نامه ، به شرح زیر است:

جناب آقای جعفری دولت آبادی،
با سلام و احترام،

به استحضار آن مقام محترم قضایی می‌رساند اینجانبان فهیمه اعرفی، آمنه جابری، زهرا راستگو، لیلا جعفری، لیلا سبزعلی جماعت مطلع شده‌ایم که استاد محترم جناب آقای محمد طاهری دست به اعتصاب غذا زده‌اند.

چنانچه حضرتعالی مستحضرید استاد محترم قریب به ۵ سال و نه ماه است که در سلول‌های انفرادی بند ۲ الف و در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

قابل ذکر است که ایشان به دلیل عدم برخورداری از حقوق مصرح در قانون اساسی و قوانین و مقررات نظام جمهوری اسلامی ایران بارها دست به اعتصاب غذا زده‌اند که همین امر موجب در معرض تهدید قرار گرفتن سلامتی ایشان شده است.

جناب آقای طاهری طبق حکم صادره توسط دادگاه به ۵ سال زندان محکوم شده بودند، که مدت حبس ایشان بهمن ۹۴ به پایان رسیده و حتی مبلغ ۵۰۰ میلیون تومان، مجازات مالی ایشان نیز پرداخت شده است.

لذا از آن تاریخ به این‌سو مشخص نیست طبق کدام حکم و مجازات قانونی و صادره از کدام دادگاه قضایی، چنین رفتاری با ایشان صورت می‌گیرد.

جناب آقای دادستان!

ما ۵ زن زندانی در زندان اوین از حضرتعالی تقاضای عاجل داریم به دلیل اعتصاب غذای جناب آقای طاهری و نگرانی عمیق ما از وضعیت جسمانی ایشان و بلاتکلیفی و نامعلوم بودن وضعیت پرونده ایشان، به درخواست ما رسیدگی فرمایید:

۱- ما خواهان رفتار مطابق با قانون اساسی و قوانین نظام جمهوری اسلامی ایران و اعلامیه جهانی حقوق بشر که به موجب ماده ۹ قانون مدنی به منزله قوانین لازم اجرای کشور است، با استاد محترم می باشیم.

۲- ما به نگهداری جناب آقای طاهری در سلول‌های بند امنیتی ۲ الف معترض بوده و خواهان خروج هر چه سریع‌تر ایشان از سلول‌های بند امنیت هستیم.

۳- ما نگران وضعیت سلامتی استاد محترم هستیم و درخواست می‌کنیم ایشان به پزشکان معالج و امکانات پزشکی لازم دسترسی داشته باشند.

نماینده تهران: در موضوع نرگس محمدی پیگیر خواسته‌ها هستیم/ قوه قضاییه نظرش را داده اما نمایندگان حرف دارند

کلمه – گروه خبر: رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با اشاره به برخورد با اصحاب رسانه بجای متخلفان پرونده املاک نجومی، نسبت به بذل و بخشش املاک عمومی به مدیران شهرداری تهران انتقاد کرد. پروانه سلحشوری همچنین از وجود فساد اداری گسترده که در سطح مختلف ریشه دوانده ابراز تاسف کرده و با تاکید بر ادامه پیگیری موضوع حکم ۱۶ ساله برای نرگس محمدی، نسبت به حل این مشکل ابراز امیدواری کرد.
این نماینده مردم تهران با اشاره به پاسخ منفی سخنگوی قوه قضاییه به نامه تعدادی از نمایندگان درخصوص لزوم آزادی نرگس محمدی گفته این موضوع را پیگیری خواهیم کرد و پس از دستیابی به نتیجه در این خصوص صحبت خواهیم کرد.
پروانه سلحشوری در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره نفوذ و گسترش فساد اداری در بخش‌های مختلف اعلام کرد: متاسفانه فساد اداری در سطوح مختلف ریشه دوانده و آن‌چنان که مستحضر هستید اختلاس‌های مختلف همچون اختلاس ۳ هزار میلیاردی در تاریخ نظام بانکی کشور بی‌نظیر بود و حتی در جهان نیز کمتر شاهد این حجم از فساد مالی بودیم.
انتقاد از برخورد با اصحاب رسانه به‌جای متخلفان پرونده املاک شهرداری
او با انتقاد از موضوع واگذاری املاک شهرداری تهران گفت: متاسفانه شاهد بودیم که املاک عمومی به‌راحتی با تخفیف‌های بالا به مدیران شهرداری تهران واگذار شد و املاک مردم بذل و بخشش شده و بجای برخورد جدی با مختلفان در جهت ریشه‌کن کردن خطر فساد، با اصحاب رسانه برخورد می‌شود و افرادی همچون یاشار سلطانی را بازداشت می‌کنند.
عضو فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی همچنین با انتقاد از اتخاذ سیاست‌های مدیریتی واحد، اعلام کرد: متاسفانه در حوزه‌های فرهنگی هر روز شاهد تصمیم‌گیری جدید هستیم و با اعمال سلیقه مدیران، نظم حاکم تحت‌الشعاع قرار می‌گیرد.
لزوم اتخاذ سیاست‌های یکپارچه در حوزه فرهنگ
او گفت: درصورتی که یک مدیر قادر به تصمیم‌گیری نباشد و صرفاً به اجرای دستورهایی که از بیرون از آن مجموعه صادر می‌شود، بپردازد به مشکل برخواهیم خورد و درخواست ما این است که با اتخاذ سیاست‌گذاری واحد، مدیریت را به مدیران رسمی هر حوزه واگذار کنیم.
انتقاد از عدم استفاده از زنان توانمند در سطوح کلان مدیریتی
رییس فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به مشکلات گروه‌های مختلف اجتماعی، بر لزوم بکارگیری از زنان در سطوح بالای مدیریتی تاکید کرد و گفت: در نامه‌ای به رییس‌جمهور خواستار استفاده از توانمندی‌های زنان در سطوح کلان مدیریتی شدیم؛ چرا که باوجود این‌که در کشور، زنان توانمند بسیاری با سابقه اجرایی درخشان داریم، متاسفانه از این توانایی‌ها به‌خوبی استفاده نمی‌شود.
نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران اعلام کرد: کمتر از ۴درصد از مدیریت سیاسی کشور در اختیار زنان است که آمار بسیار نگران‌کننده‌ای است و با توجه به این‌که افزایش تصاعدی آمار زنان تحصیلکرده و پیشی‌گرفتن تعداد دانشجویان دختر نسبت به پسران، این آمار باید رشد یافته و سهم زنان از مدیریت کشور افزایش یابد.
لزوم توجه به اهمیت ورزش بانوان
او همچنین با اشاره به اهمیت بحث ورزش بانوان خاطرنشان کرد: ورزش نه‌تنها با سلامتی جسمی، بلکه با سلامتی روحی در ارتباط است و درصورتی که بتوانیم ورزش زنان را در جامعه نهادینه کنیم، قادر به نهادینه کردن فرهنگ در جامعه خواهیم بود.
انتقاد از بی‌توجهی به خروج سرمایه‌های انسانی از کشور
سلحشوری همچنین بر اهمیت توجه ویژه به جوانان تاکید کرد و گفت: متاسفانه هنگامی که نوبت به شکوفایی جوانان می‌رسد، به‌دلیل مشکلات فراوان در بحث اشتغال شاهد خروج گسترده استعدادهای جوان از کشور هستیم و متاسفانه باوجود این‌که بیشترین آسیب‌ها و ضرر و زیان را از ازدست‌دادن سرمایه‌های انسانی می‌بینیم اما از آن‌جا که آمار و ارقام دقیقی در این رابطه وجود ندارد، این مسئله کمتر موردتوجه قرار می‌گیرد.
نماینده اصلاح‌طلب مردم تهران در مجلس دهم یادآور شد: متاسفانه کسانی که عاشق خدمت به وطن هستند، به دلیل عدم فراهم بودن شرایط ناچار به ترک کشور می‌شوند و درصورتی که بتوانیم شرایط را برای فعالیت این نیرو‌ها در کشورمان مهیا کنیم، قطعاً شاهد بازگشت این عزیزان به کشور خواهیم بود.
اعتراض صنفی حق همه گروه‌های اجتماعی است
رییس فراکسیون زنان در مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از این گفت‌وگو با تاکید بر لزوم حل مشکل زندانیان فرهنگی اعلام کرد: کسی نباید بخاطر اعتراض صنفی زندانی شود؛ چرا که اعتراض صنفی حق همه گروه‌های اجتماعی است و درصورتی که بخواهیم حق اعتراض و شکایت صنفی را از مردم بگیریم، چه راهی پیش روی آن‌ها خواهد بود.
او ادامه داد: به هر حال این افراد، شهروندان این کشور هستند و ما وظیفه داریم که به گلایه‌های آن‌ها توجه کنیم و به شکایت‌های آن‌ها رسیدگی کنیم.
ابراز امیدواری نسبت به حل مشکل نرگس محمدی
عضو فراکسیون امید در مجلس شورای اسلامی همچنین با اشاره به پاسخ منفی سخنگوی قوه قضاییه به نامه تعدادی از نمایندگان درخصوص لزوم آزادی نرگس محمدی گفت: حتماً این موضوع را پیگیری خواهیم کرد و ان‌شاءالله پس از دستیابی به نتیجه در این خصوص صحبت خواهیم کرد.
سلحشوری در پایان تصریح کرد: به هر حال قوه قضاییه هم نظر خود را مطرح کرده و نمایندگان نیز صحبت‌هایی دارند و باتوجه به این‌که به‌عنوان نماینده مردم وارد شدیم، قطعاً خواسته‌های خود را مطرح می‌کنیم و امیدواریم پاسخی مطلوب دریافت کنیم.

احضار دو زندانی به آگاهی شاپور برای اعتراف گیری اجباری و شکنجه

Image result for ‫اعتراف گیری اجباری و شکنجه‬‎

یک زندانی که پیش از این با شلیک به پا مورد شکنجه جهت اعتراف گیری شده بود٫مجددا به آگاهی شاپور جهت شکنجه و اعتراف منتقل شد.

امروز دو زندانی بنام اسماعیل ِآذربخت و نادر هشیار از بند دو زندان رجایی شهر به آگاهی شاپور احضار شدند.
این دو زندانی طی هفته های اخیر برای بار دوم به آگاهی شاپور برده شدند.آنها هنگام رفتن به زندانیان دیگر گفتند که برای شکنجه و فشار جهت اعتراف گیری اجباری به آگاهی شاپور برده می شوند.این دو زندانی بشدت ترسیده و عمیقا نگران بودند که دوباره مورد شکنجه قرار می گیرند.
زندانی نادر هشیار ٫پس از دستگیری در آگاهی شاپور مورد شکنجه های زیاد و شلیک از نزدیک به پایش جهت اعتراف اجباری قرار داشته است.
نادر هشیار در هنگام بازجویی مورد شلیک مستقیم و از نزدیک یکی از مامورین آگاهی شاپور به پایش به شدت زخمی شد و به مدت دو روز به بهداری منتقل شد .وی پس از دو روز مجددا جهت بازجویی به آگاهی شاپور بازگردانده شد و با پای مجروح و زخمی مورد بازجویی و شکنجه جهت گرفتن اعتراف و اقرار قرار گرفت.
هیچگونه رسیدگی به وضعیت جراحت این زندانی صورت نگرفته و با فشارها و اعتراضات وی پانسمان پای وی بین ۱۰ تا ۱۵ روز یک بار تعویض شده است.
وی از رسیدگی پزشکی و تماس با خانواده محروم بود.
نادر هشیار مامور نیروی انتظامی با حدود ۱۴ سال سابقه کار بوده و اتهام وی سرقت ۵۰۰ هزار تومان است.

آمنه عیسی زاده با قرار وثیقه آزاد شد

آزادی
آمنه عیسی زاده، دختر اهل سنت بلوچی که به اتهام توهین به مراسم مذهبی ایام محرم بازداشت شده بود، بعد از ۲۰ روز به قید وثیقه آزاد شد.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران به نقل از کمپین فعالین بلوچ، این دختر سنی مذهب بس از ۲۰ روز بازداشت، شکنجه روحی و نگهداری در بند قاتلان روز گذشته جمعه ۷ آبان به قید وثیقه آزاد شد.
یک منبع مطلع در این باره گفت:” آمنه به مدت یک هفته در یک اتاق تنگ و تاریک نگهداری شده تا از او اعتراف گرفته شود”.
این منبع افزود:” در این مدت او را گرسنه نگه میداشتند و در سلول انفرادی گذاشته بودند و بعد از یک هفته به بند قاتلان زندان بندرعباس منتقل کرده اند”.
آمنه عیسی زاده ۲۱ ساله اهل بخش خرگوشی از توابع شهرستان سیریک استان هرمزگان ۱۹ مهر ماه به اتهام توهین به مراسم مذهبی محرم بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.
خانواده وی در این مدت نتواستند با او ملاقات کنند. آمنه تنها دو بار توانسته بود با خانواده خود تلفنی صحبت کند.
بازداشت این دختر بلوچ با واکنش و همدردی زیادی در شبکه های اجتماعی همراه بوده است کاربران شبکه های اجتماعی با ایجاد هشتگ “من آمنه هستم” خواهان آزادی وی شدند. برخی دیگر از کاربران بازداشت “دختران اهل سنت بلوچ” را کم سابقه خوانده اند.

محمد مهدوی فر به یکسال و نیم حبس محکوم شد

 محمد مهدوی فر به یکسال و نیم حبس محکوم شد
محمد مهدوی فر، تخریب چی و غواص در دوران جنگ به اتهام نشر اکاذیب در شعبه ۱۰۵ دادگاه کیفری دو کاشان به یکسال و نیم حبس محکوم شد.
به گزارش بام، ارگان خبری بنیاد اکبر محمدی؛ مهدوی فر به علت سرودن شعر الفبا دادگاهی و در رای دادگاه به وی اعلام شده: در خصوص اتهام آقای محمد مهدوی فر فرزند مصطفی مبنی بر نشر اکاذیب، دادگاه با بررسی اوراق پرونده اعم از گزارش واصله، متن اشعار مرقوم شده توسط متهم، اقراریه مقرون به واقع متهم، کیفرخواست صادره از ناحیه دادسرا، بزه انتسابی علیه نامبرده محرز و مسلم می باشد. لذا به استناد ماده ۶۹۸ از قانون تعزیرات نامبرده را به تحمل یکسال و نیم حبس تعزیری محکوم می نماید.

بیانیه: با کارزار جهانی حمایت از نرگس محمدى همراهی می‌کنیم

«نرگس محمدی»، نایب رییس و سخنگوی کانون مدافعان حقوق بشر، اخیرا طی حکم جدیدی که قطعی نیز شده است، در مجموع به تحمل ۱۶ سال حبس محکوم شده که ۱۰ سال از این مدت لازم‌الاجرا است.
 
خانم محمدی پیش‌تر در پرونده‌ای دیگر به شش سال حبس محکوم شده بود. او هم‌اکنون دومین سال از حکم زندان خود را سپری می‌کند و این بدان معنی است که با جمع دو حکم غیرعادلانه، نه‌تنها خانم نرگس محمدی تا شانزده سال باید به‌دلیل انسان‌دوستی و مسوولیت‌پذیری در حفظ کرامت، ارزش‌ها و آرمان‌های انسانی از موهبت آزادی و بودن در کنار خانواده و فرزندان خردسالش محروم باشد، بلکه خانواده جهانی حقوق بشر نیز شانزده سال از حضور و فعالیت آزادانه یکی از پرکارترین و دلسوزترین اعضایش محروم خواهد بود.
 
در این باره کانون مدافعان حقوق بشر با انتشار فراخوانی در روز ٢۴ مهرماه ١٣٩۵، «همه آزاداندیشان، سازمان‌ها و مدافعان حقوق بشر و مدافعان آزادی بیان» را به کارزار همبستگی جهانی برای آزادی نرگس محمدی دعوت کرده است.
 
کانون مدافعان حقوق بشر کردستان، ضمن حمایت از حقوق انسانی نرگس محمدی و با پیوستن به این کارزار بین‌المللی، سرکوب روزنامه‌نگاران و مدافعان حقوق بشر در ایران را محکوم می‌کند.
 
کانون مدافعان حقوق بشر کردستان، ایستادگی خانم نرگس محمدی را در دفاع از حقوق بشر و کرامت انسان‌ها و حذف‌شدگان جامعه ارج می‌گذارند. ما همه نیروهای آزادی‌خواه و فعالان سیاسی، فرهنگی و حقوق بشری را به تلاش مشترک و حمایت از این کارزار فرامی‌خوانیم.
 
در پایان کانون مدافعان حقوق بشر کردستان، دیگربار حکم صادره برای «نرگس محمدی» را «ناعادلانه و غیرمنصفانه» اعلام می‌کند و خواستار «آزادی بدون قید و شرط» خانم نرگس محمدی است.
 
 
کانون مدافعان حقوق بشر کردستان
یکشنبه ۹ آبان‌ماه ۱۳۹۵ – ۳۰ اکتبر ۲۰۱۶

ضرب و شتم و بازداشت محمدرضا عالی پیام در پاسارگاد شیراز

محمدرضا عالی پیام، شاعر منتقد، روز جمعه هفتم مهرماه، در پاسارگاد شیراز از سوی نیروهای امنیتی مورد ضرب و شتم قرار گرفته و دستگیر شده است.

به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، نیروهای امنیتی ضمن ضرب و شتم محمدرضا عالى پیام در پاسارگاد شیراز، وی را دستگیر و به مکان نامعلومی منتقل کرده اند.

به گفته خانواده این شاعر معاصر، وی از زمان دستگیری به داروهای ضروری خود و غذا دسترسی نداشته است.

محمدرضا عالی پیام ملقب به هالو، شاعر معترض، عضو کانون فیلم‌نامه نویسان سینمای ایران و مدیرمسئول مؤسسه تبلیغاتی دایره مینا، در آخرین مورد در روز ۲۸ مرداد ۱۳۹۱ بازداشت و به اتهام «اتهام تبلیغ علیه نظام» و «تشویش اذهان عمومی» محاکمه شد. وی با پایان دوران محکومیت، روز چهارشنبه ۲۶ اسفند ماه ۱۳۹۴، از زندان رجایی شهر آزاد گردید.