پرده‌برداری از بذل و بخشش‌های احمدی‌نژاد از جیب مردم ایران به کشورهای دنیا

 
«در دولت قبل، آقای احمدی‌نژاد به من دستور داد که از اعتبارات بانک مرکزی ۵۰۰ میلیون دلار به لبنان کمک کنم که من گفتم این کار فقط با مصوبه مجلس یا دستور رهبری ممکن است و بعد گفتند کمک نکن ولی ۵۰ میلیون دلار در بانک مرکزی لبنان سپرده‌گذاری کن که باز هم گفتم بدلیل آنکه بانک مرکزی لبنان اعتبار لازم برای بازپرداخت سپرده را ندارد نمی‌شود، این کار را نمی‌کنم که بعد از من کردند.» این بخشی از سخنان طهماسب مظاهری در میزگرد بررسی روابط اقتصادی ایران با سایر کشورهاست.
اینها تنها نکته‌ای نبود که رییس پیشین بانک مرکزی درباره بذل و بخشش‌های محمود احمدی‌نژاد در دولت قبل گفت.
او همچنین از مسایلی پرده برداشت که شاید پیش از این کمتر شنیده شده بود. برای نمونه مظاهری گفت: «با اعتبار ۴۰ میلیون دلاری ایران پروژه تونل انزاب در تاجیکستان احداث شد و موقع افتتاح آقای احمدی‌نژاد در سخنرانی گفت این تونل هدیه‌ای است از طرف مردم ایران به مردم تاجیکستان و رئیس‌جمهور تاجیکستان هم بلافاصله پشت تریبون گفت هدیه‌تان را قبول می‌کنیم؛ بعد که ما برای بازپرداخت وام اقدام کردیم گفتند هدیه را که پس نمی‌گیرند و هنوز این پول که در قالب وام پرداخت شده بود، برنگشته است.»
به گزارش ایلنا، در این میزگرد که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات با موضوع «روابط اقتصادی ایران با کشورهای جهان سوم، صدقه دهی یا سرمایه‌گذاری؟» برگزار شد، طهماسب مظاهری وزیر اقتصاد دولت اصلاحات و رئیس پیشین بانک مرکزی و مصباحی‌مقدم رئیس اسبق کمیسیون اقتصادی و رئیس پیشین کمیسیون طرح تحول اقتصادی به طرح بحث پرداخته و به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ دادند.
بذل و بخشش‌های احمدی‌نژاد از جیب مردم ایران به کشورهای دنیا به روایت مظاهری
مظاهری با تقسیم‌بندی روابط اقتصادی ایران با سایر کشورها به سه دسته گفت: رابطه اقتصادی ما با کشورهایی است که یا رابطه سیاسی خوبی با ما دارند و وضع اقتصادی خوب، یا رابطه سیاسی خوبی با ما دارند و وضع سیاسی بد، یا رابطه سیاسی بدی با ما دارند و وضع اقتصادی بد، از گروه نخست تاکنون کمتر استفاده کردیم، در شکل دوم رابطه اقتصادی ما عموما حالت کمک را پیدا می‌کند و از شق سوم که می‌توان برای بهبود رابطه سیاسی از اهرم اقتصاد استفاده کرد، بهره نبردیم.
وزیر اقتصاد دولت اصلاحات افزود: ما بعد از انقلاب در دولت‌های مختلف این مسیر را پرنوسان طی کردیم؛ دولت مهندس موسوی به جهت وقوع جنگ امکان رابطه اقتصادی با سایر کشورها را چندان نداشت و به وظیفه‌اش در جهت پشتیبانی دفاع مقدس و تأمین مایحتاج مردم عمل می‌کرد. در دولت سازندگی، مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی تأکید زیادی بر ایجاد روابط اقتصادی با سایر کشورها بخصوص کشورهای آفریقایی و جمهوری‌های شوروی سابق داشت و سفرهای فراوانی انجام داد و در انتهای دولت بحث ساماندهی این روابط در چارچوب بنیاد آفریقا مطرح شد، در دولت آقای خاتمی این ساماندهی شکل مدون‌تری به‌خود گرفت، اما در دولت آقای احمدی‌نژاد موضوع به حالت نابسامان بازگشت و عملا تصمیمات شخصی گرفته می‌شد و در دولت آقای روحانی بنابر آن است که ساماندهی مجدد صورت گیرد.
مظاهری ادامه داد: در سفر اخیری که با آقای ظریف به آفریقا داشتیم، درخواست‌هایی مطرح بود که در زمان آقای احمدی‌نژاد قول داده شده بود که ما برای یک کشور ساختمان وزارت خارجه و پارلمان بسازیم که می‌خواستند کلنگش را آقای ظریف بزند و هزینه ۵میلیون دلاری‌اش بعنوان هدیه و کمک بلاعوض محسوب شود. از این نوع وعده‌ها در دولت قبل بسیار بوده است و اکثرا عمل نشده و وقتی محقق نمی‌شود روابط سیاسی ما با آن کشور که قبلا خوب بوده است، تحت تأثیر قرار می‌گیرد.
وی نمونه دیگر را در روابط با تانزانیا خواند و گفت: در زمان رژیم سابق کمک ۱۸۰ میلیون دلاری به تانزانیا شده بود که این رقم در زمانی که من وزیر بودم با احتساب سود ۴درصدی‌اش، به ۴۸۰ میلیون دلار رسیده بود و دولت تانزانیا می‌گفت شما که مسلمان هستید چرا سود می‌خواهید و اصل پول را هم بعد از شش سال تنفس ۱۷ ساله می‌دهیم، که با احتساب ۲۵ سال از دادن پول از ۴۰ سال بیشتر می‌شد، من گفتم نمی‌توانم بپذیرم.
مظاهری درباره پروژه تونل انزاب در تاجیکستان هم گفت که با اعتبار ۴۰ میلیون دلاری ایران احداث شد و موقع افتتاح آقای احمدی‌نژاد در سخنرانی گفت این تونل هدیه‌ای است از طرف مردم ایران به مردم تاجیکستان و رئیس‌جمهور تاجیکستان هم بلافاصله پشت تریبون گفت هدیه‌تان را قبول می‌کنیم؛ بعد که ما برای بازپرداخت وام اقدام کردیم گفتند هدیه را که پس نمی‌گیرند و هنوز این پول که در قالب وام پرداخت شده بود، برنگشته است.
کمک به کشورهای دنیا در رژیم شاه هم وجود داشت
غلامرضا مصباحی‌مقدم نیز در سخنان خود گفت: رابطه اقتصادی ما با خارج قبل و بعد از انقلاب در قالب کمک وجود داشته است.در کنفرانس اسلامی یک رویه است که کشورهای غنی که عموما دارای نفت هستند به کشورهای فقیر کمک می‌کنند. مثلا رژیم سابق شاه به کشور اردن کمکی بالغ بر چند میلیارد دلار کرده بود که برنگشته است یا کشور اکوادور و تانزانیا.
وی افزود: بخش زیادی از این کمک‌ها در زمان شاه، به اشخاص یا گروهای خاص و در جهت منافع شخصی بوده است، اما بعد از انقلاب کمک‌های شخصی قطع شد و کمک‌های دولت هم صرفا در قالب بودجه سالیانه با سقف مشخص که قبلا حدودا ۵۰ میلیون دلار یا معادل ۵۰ میلیارد تومان بود توسط وزارت خارجه انجام می‌شد.
مصباحی‌مقدم ادامه داد: این کمک‌ها هم در قالب امنیت و منافع ملی انجام می‌شد بطور مثال کشور سوریه از ابتدای انقلاب تحت فشار بود که روابط خود با ایران را قطع کند و حافظ اسد با وجود همه پیشنهادهای اعراب این کار را نکرد، بشار اسد هم ایستادگی کرد ودر کنار ایران و در محور مقاومت ماند. در مقابل دولت‌های عربی این فجایع را در سوریه علیه دولت بشار اسد ایجاد کردند.
کمک به کشورهای دیگر باید در قالب خدمات فنی مهندسی باشد
وی اضافه کرد: بطور کلی روابط اقتصادی ما با سایر کشورها بخصوص کشورهای جهان سوم باید در قالب صدور خدمات فنی و مهندسی انجام شود تا هم به توسعه آنها کمک کند هم به رونق اقتصادی و اشتغال در کشور خودمان.
مظاهری: صندوق تضمین صادرات باید ریسک‌های سیاسی تهدیدکننده سرمایه‌گذاری را پوشش دهد
مظاهری در ادامه، در توضیح شیوه روابط اقتصادی ایران با سایر کشورها گفت شیوه نخست، کمک بلاعوض است، دوم پرداخت وام دولت به دولت است که تضمین بانکی ندارد، روش سوم پرداخت وام بانکی است و شیوه چهارم گشایش خطوط اعتباری کوتاه‌مدت و میان‌مدت جهت خرید کالاست. در میان این چهار گروه بهترین نوع رابطه روش دوم و سوم است، که موجب رشد اقتصادی داخلی می‌شود و پول کشور هم نمی‌سوزد.
وی ادامه داد: ما برای تحقق صدور خدمات فنی و مهندسی و سرمایه‌گذاری در کشورها با خلأ پوشش ریسک‌های سیاسی مواجه هستیم که نیاز داریم نهاد مسئول که صندوق تضمین صادرات است بتواند ریسک‌های سیاسی ناشی از اتفاقات پیش‌بینی نشده‌ای که سرمایه‌گذاری را به خطر بیندازد پوشش بدهد، البته پوشش ریسک‌های فنی و تجاری بعهده بیمه‌هایی است که سرمایه‌گذار باید انجام دهد.
پول‌هایی که بعد از انقلاب داده شده در جهت حل مسائل ایران بوده است
مصباحی‌مقدم هم در پاسخ به سؤالی درباره سرنوشت پول‌های پرداخت شده به کشورهایی که قادر به بازپس دادن آن نیستند، گفت: در مجلس هفتم لایحه‌ای دولت داد که برای بازپرداخت پول‌های داده شده به چهار کشور از جمله اکوادور، تانزانیا، سودان و اردن امکان مذاکره و تهاتر داشته باشد که مصوب شد، البته فقط پول‌های ایران به این کشورها نرفته است و قبل از انقلاب به کشورهای اروپایی نیز پرداخت شده است، اما بعد از انقلاب کمک‌هایی که داده شده عموما در جهت حل مسائل ایران بوده است.
دستور احمدی‌نژاد به مظاهری برای کمک به لبنان از اعتبارات بانک مرکزی
مظاهری هم درباره کمک‌های ایران به لبنان گفت: در دولت قبل آقای احمدی‌نژاد به من دستور داد که از اعتبارات بانک مرکزی ۵۰ میلیون دلار به لبنان کمک کنم که من گفتم این کار فقط با مصوبه مجلس یا دستور رهبری ممکن است و بعد گفتند کمک نکن ولی ۵۰ میلیون دلار در بانک مرکزی لبنان سپرده‌گذاری کن که باز هم گفتم بدلیل آنکه بانک مرکزی لبنان اعتبار لازم برای بازپرداخت سپرده را ندارد نمی‌شود، این کار را نمی‌کنم که بعد از من کردند.
کمک ایران به خارج از ۵۰ میلیون دلار مصوب بودجه نمی‌تواند بیشتر شود
در ادامه، حجت‌الاسلام مصباحی‌مقدم درباره کمک‌های ایران به لبنان گفت: این کمک‌ها در جهت دفاع از امنیت کشور و خط مقدم مقابله با اسرائیل بوده است و البته سهم ایران در کمک به لبنان ناچیز است و حتی یکبار سیدحسن نصرالهب گفت مقداری که ایران به حزب‌الله کمک می‌کند چند برابرش را از اتباع لبنانی خارج این کشور و سایر شیعیان دریافت می‌کنیم و امکان ندارد دولت ایران بتواند کمکی خارج از ردیف بودجه مصوب که رقمی محدود به حدود ۵۰ میلیون دلار است به خارج از کشور کند و اگر هم بکند موجب پیگرد خواهد بود.
روش دولت‌ها در دور زدن مجلس/ توافق حافظ اسد و خاتمی برای بازپرداخت پول نفت نسیه چه بود؟
مظاهری هم گفت: برخی دولت‌ها برای دور زدن مجلس از روش‌هایی نظیر خطوط اعتباری یا وام بانکی و غیردولتی استفاده می‌کنند، البته برای بازگرداندن پول‌های داده شده در گذشته هم پیگیری‌هایی شده است بطور مثال در زمان دولت اصلاحات برای بازگرداندن پول نفتی که به سوریه نسیه فروخته شده بود به آنجا رفتیم، دولت سوریه بدهی را قبول داشت اما می‌گفت دلار برای بازپرداخت ندارم، و تنها می‌توانم لیر بدهم و لیر را می‌خواست با یک هفتم قیمت بازار بدهد که ما توافق نکردیم و آقای خاتمی و حافظ اسد در فرودگاه در لحظه آخر توافق کردند که بدهی با قیمتی بینابین رسمی و آزاد به لیر پرداخت شود.
مظاهری با اشاره به اینکه «کمک کردن به خارج مختص به بعد از انقلاب نبوده است»، گفت: در زمان رژیم قبل، که شاه برای اسکی به سوییس رفته بود به او اطلاع دادند که شرکت کروپ آلمان ورشکست شده است و از ایران کمک خواستند. شاه ۲۵ درصد سهام کروپ را به ۲۵۰ میلیون دلار و یکصدم درصد مازاد را که موجب عدم تشکیل مجمع فوق العاده بدون نظر ایران می‌شد را به ۷۵۰ میلیون دلار خرید و یکمیلیارد دلار به این شرکت کمک کرد اما بعد شرکت کروپ با تیسن ادغام شد و عملا ۷۵۰ میلیون دلار ایران به هوا رفت.
صندوق ضمانت صادرات باید جایگزین اقدامات فسادآوری جون جوایز صادراتی شود
وی در پاسخ به سؤالی در مورد ایفای نقش نظام بانکی کشور در سرمایه‌گذاری خارجی گفت: نظام بانکی ما اینقدر مشکل داخلی دارد که آماده فعالیت خارجی نیست، الان شما وضع بانک صادرات را می‌بینید که زیان رسمی اعلام کرده و وضع بانک ملت شاید بدتر باشد، نظام بانکی ما باید مشکلات داخلیش را ابتدا حل کند، وظیفه قانونی صندوق ضمانت صادرات، پوشش ریسک‌های سیاسی است و تنها صندوقی در کشور است که طبق قانون آن که من خودم طراحی کردم و مجلس تصویب کرد در صورت زیان صندوق، دولت موظف است از بودجه عمومی آن را جبران کند. مهمترین نیاز ما صندوق ضمانت صادرات است که باید جایگزین اقدامات ناکارمد و فسادآوری نظیر جوایز صادراتی شود.
ایلنا

برگزاری شش تجمع اعتراضی در کشوربرگزاری شش تجمع اعتراضی در کشور

ظرف روز گذشته و امروز، شش تجمع اعتراضی در کشور برگزار شد. کارگران ماشین سازی اراک و در روز جاری حدود ۵۰ نفر از کارگران شرکت کاغذسازی نوظهور، کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه، کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل، جمعی از کارکنان موسسه مالی اعتباری ثامن الحجج و بازیکنان نفت تهران در تجمعاتی جداگانه خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، در پی بی توجهی به خواسته های کارگران ماشین سازی اراک، ظهر دیروز یکشنبه (۱۱ بهمن) حدود ۱۰۰ تن از کارگران این شرکت دست به تجمع اعتراضی زده و خواهان پرداخت ۴ ماه مطالبات معوقه خود شدند
در پی بی توجهی به خواسته های کارگران ماشین سازی اراک، ظهر روز یکشنبه (۱۱ بهمن) حدود ۱۰۰ تن از کارگران این شرکت دست به تجمع اعتراضی زده و خواهان پرداخت ۴ ماه مطالبات معوقه خود شدند.
یکی از کارگران اظهار داشت: “با وجود مراجعات مکرر به مدیریت شرکت و بیان مشکلات صنفی کارگران با پیمانکار مربوطه در ماه های گذشته حتی به یکی از خواسته های ما که پرداخت بموقع مزد کارگران بود، توجهی نشد و بر همین اساس تمام کارگران دست به این تجمع زدند که تا حصول به مطالباتمان آنرا ادامه خواهیم داد”.
وی که نخواست نامش فاش شود، افزود: “۱۰۰ تن از کارگران بخش جوشکاری صنعتی شرکت ماشین سازی اراک رأس ساعت ۱۵ ظهر دیروز با تجمع به بیان خواسته های محقق نشده خود پرداختند که در گفتگو با مدیر تولید این بخش قرار شد تا دو ماه از مطالبات مزدی معوق مربوط به ماه های آبان و آذرماه سال جاری پرداخت شود”.
به گفته این کارگر، مدیر تولید به کارگران قول داده تا دستمزد ماههای دی و بهمن ماه نیز در اسفندماه به طور یکجا پرداخت شود و با این وعده کارگران به محل کار خود مراجعه کرده و مشغول کار می شوند.

تجمع کارگران کاغذسازی نوظهور در اعتراض به شرایط بد شغلی

به گزارش ایلنا، صبح امروز حدود ۵۰ نفر از کارگران شرکت کاغذسازی نوظهور در اعتراض به موج تعدیل‌ها، معوقات مزدی و پرداخت نشدن حق بیمه‌ها، تجمع کردند.
حاضران در تجمع می‌گویند: “بیش از صد نفر از کارگران، از سال ۹۴ حدود ۵ ماه مطالبات مزدی دارند؛ در سال ۹۵ هم سه ماه طلب مزدی کارگران پرداخت نشده؛ آنها می گویند:  مدیریت کمبود نقدینگی را بهانه قرار داده و مطالبات ما را پرداخت نمی کند”.
به گفته این کارگران، در ماههای گذشته، تعداد زیادی از کارگران این شرکت تعدیل شده اند که به علت عدم پرداخت به موقع حق بیمه‌، کارگران تعدیلی نتوانسته اند از بیمه بیکاری استفاده کنند.
کارگران نوظهور می‌گویند: “علاوه بر مطالبات بیمه‌ای سالهای قبل،  امسال نیز حق بیمه ما به موقع پرداخت نمی‌شود و از این شرایط نامناسب شغلی، خسته شده ایم”؛ کارگران  می‌گویند: “در هفته جاری به اعتراضات خود ادامه خواهیم داد و اگر مدیریت شرکت نخواهد پاسخگوی ما باشد، به مراجع قانونی بالاتر شکایت می‌بریم”.

اعتراض کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه گسترده‌تر شد

به گزارش ایلنا، منابع خبری در مجتمع کشت وصنعت نی شکر هفت تپه از گسترده شدن اعتراضات صنفی کارگران این مجتمع خبر می دهند.
این کارگران که تعداد آنها تا ۳ هزار نفر برآورد شده است، می‌گویند: “در بخش‌های مختلف صنعتی وکشاورزی مجتمع نیشکر هفت‌تپه مشغول کارند و از روز چهارشنبه (ششم بهمن ماه) اعتراض صنفی خود را نسبت به تاخیر در پرداخت شدن مطالبات مزدی خود  از سر گرفته‌اند که تا امروز  دوشنبه (۱۱بهمن ماه ) ادامه یافته است”.
به ادعای این کارگر از قرار معلوم بعد از تجمع روز گذشته (یکشنبه ۱۰ بهمن ماه) کارگران کارفرما بر اساس صورت جلسه ای که در روز های اخیر تنطیم کرده بود یک ماه از معوقات مزدی کارگران بخش صنعتی و گروهی از کارگران بخش کشاورزی را پرداخت کرد که در نتیجه آن کارگران خشمگین شده و با همراهی کارگرانی که پرداخت مطالبان مزدی شان همچنان با بی‌توجه‌ای کارفرما روبرو شده است اعتراض صنفی امروز را تشدید کرده اند.
به گفته وی تشدید اعتراضات کارگری در حالی ادامه دارد که طی  چند روزی که اجتماع صنفی کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه از سر گرفته شده هیچ مقام دولتی پی گیری مطالباتمان نبوده است.
این کارگر معترض مجتمع نی شکر هفت تپه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کارگران در اجتماع امروز خود همچنین خواستار تغییر برخی عوامل مدیریت خصوصی کارخانه هستند، افزود: اگر دست‌کم پاداش وبهربرداری   سال‌های ۹۴ و ۹۵ به  همراه حقوق کامل آذر ماه آنها پرداخت شود، دلیلی برای استمرار این اعتراض صنفی وجود ندارد.
در عین حال بیش از ۲۵۰ نفر از کارگران بازنشسته این مجتمع که هنوز نتوانسته‌اند مطالبات بازنشستگی خود را از کارفرما دریافت کنند در این اجتماع چند روزه همکران خود را همراهی می کنند.
همچنین پرداخت نشدن حق بیمه دوران بیکاری کارگران نی‌بر که در فاصله سالهای ۶۸ تا ۹۲ مشغول کار بوده‌اند  از دیگر خواسته های این گروه از کارگران مجتمع نیشکر هفت‌تپه است.
آنان در خاتمه تصریح کردند؛ پایان هفته جاری کارفرما باید حدود ۱۲  میلیارد تومان برای  فاصله بیمه دوران بیکاری کارگران نی بر و ۸ میلیارد تومان بابت سنوات کارگران بازنشسته پرداخت کند.

استمداد کارگران ذوب آهن اردبیل از استاندار برای دریافت حقوق و دستمزد خود

به گزارش ایرنا، کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل که می گویند از ۱۳ ماه پیش حقوق و دستمزد خود را دریافت نکرده اند از استاندار و مسئولان برای رسیدن به حقوق خود استمداد خواستند.
این کارگران که تعداد شان به بیش از ۳۰ نفر می رسید روز دوشنبه با در دست داشتن دست نوشته هایی در مقابل ساختمان استانداری اردبیل تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.
این افراد چندی پیش نیز تجمعی در مقابل استانداری داشتند.
استاندار اردبیل روز دوشنبه در این باره به خبرنگاران گفت: “مشکل ذوب آهن اردبیل از سال های قبل وجود داشته و در سال ۹۲ و ۹۳ مشکلات موجود بررسی شد و با هدف حل مشکلات که وقت زیادی نیز برای آن گذاشته شد این کارخانه به فرد دیگری به صورت استیجاری واگذار شد”.
مجید خدابخش افزود: “تا د ی ماه سال جاری این کارخانه تحت مدیریت مستاجر بود اما ظاهرا’ بین مستاجر وصاحب اصلی کارخانه اختلافی بوجود آمده و تلاش می شود از طریق اداره کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی این اختلاف ها برطرف شود”.
وی اضافه کرد: “این کارخانه یک واحد خصوصی است و طبق قانون کار اگر مشکلی بین کارگر و کارفرما ایجاد شود مشکلات موجود را باید اداره کل تعاون ، کارو رفاه اجتماعی رفع کند اما ما هم به نوبه خود پیگیری های لازم را انجام می دهیم”.
استاندار اردبیل بیان کرد: “قرار است پنجشنبه این هفته جلسه ای برای بررسی و رفع مشکل کارگران ذوب آهن تشکیل شود”.
ذوب آهن اردبیل در سال ۱۳۸۴ با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در سال تاسیس شد و در زمینه تولید میلگرد فولادی ساده وآجدار، نبشی وتسمه فعالیت می کند.

تجمع کارکنان ثامن الحجج در برابر ساختمان بانک مرکزی

به گزارش ایلنا، جمعی از کارکنان موسسه مالی اعتباری ثامن الحجج در ادامه پی گیری وضعیت اشتغال خودامروز (۱۱بهمن ماه) با سفر به تهران در مقابل ساختمان بانک مرکزی تجمع کردند.
کارکنان حاضر در تجمع امروز که تعدادشان ۱۰۰نفر گزارش شده، واز نقاط مختلف کشور برای پی گیری وضعیت اشتغال خود عازم تهران شده اند به ایلنا گفتند: هرکدام از ما در  موسسه ثامن الحج  بین ۴ تا۱۲ سال سابقه کار داریم  که با مختل شدن فعالیت این موسسه مالی، از دی ماه سال گذشته با مشکل امرار معاش روبرو شده‌ایم.
آنها با یادآوری اینکه در مجموع شمار آنها نزدیک به ۲۷۰۰ نفر می‌شود که تا پیش از این اتفاق در ۴۷۰ شعبه موسسه ثامن الحجج در سراسرکشور مشغول کار بودند، افزودند: “بانک مرکزی با همراهی شورای ‌عالی پول اعتبار و قوه قضائیه قبل از  آنکه دستور انحلال این موسسه  را صادر کنند باید به وضعیت شغلی کارکنان ثامن الححج  سر وسامان می دادند”.
این تجمع کنندگان در ادامه افزودند: “بعد از واگذاری مسئولیت سرپرستی حساب‌های مشتریان این موسسه به بانک پارسیان قرار بود همین بانک نیز در مورد وضعیت شغلی کارکنان موسسه ثامن‌الحجج تصمیم گیری کند و در همین رابطه حتی مسئولان بانک مذکور در یک نوبت از ۱۵۰۰ نفر از کارکنان ثامن الحجج آزمون استخدامی اخذ کردند که هنوز نتیجه آن مشخص نشده است”.
به گفته آن‌ها امروز برای ششمین بار است که برای پی گیری مطالبات صنفی خود به تهران آمده ایم، در تجمع روز نخست که در تاریخ  ۱۳ دی ماه مقابل ساختمان مجلس  شورای اسلامی انجام شد  از طرف هیات رئیسه مجلس و فراکسیون کارگری  نامه ای به بانک مرکزی نوشته شد که تا امروز نتیجه ای در بر نداشته است.
کارکنان موسسه ثامن الحجج در ادامه می‌گویند برهمین اساس  برای ششمین بار اجتماعات صنفی خود را که از مدتها قبل از شهر ها وشهرستانهای مختلف آغاز شده است در تهران منسجم کرده ایم .
تجمع‌کنندگان که به نمایندگی از جمعیت ۲۷۰۰ نفری کارکنان این موسسه مالی اعتباری عازم تهران شده وهم اکنون مقابل ساختمان بانک مرکزی تجمع کرده اند در ادامه  می‌گویند تا زمان قطعی نشدن نتیجه در تهران می‌مانیم و به شهر‌هایمان بازنمی‌گردیم.

تجمع نفتی‌ها در باشگاه

به گزارش مرصادنیوز، بازیکنان نفت تهران که دیروز به دلیل مشکلات مالی در تمرین تیم خود شرکت نکردند، امروز هم به جای حضور در تمرینات به محل باشگاه رفتند، تا الان آل نعمه، رضاوند و … به باشگاه رفتند تا با مسئولان دیدار کرده و خواستار مطالبات خود شوند.
محسن خلیلی سرپرست تیم نیز بازیکنان را همراهی می کرد.

در پی مرگ کولبران سردشتی؛ انتقاد شدید از دولت در خصوص مرزها و وضعیت کولبران

Image result for ‫در پی مرگ کولبران سردشتی؛ انتقاد شدید از دولت در خصوص مرزها و وضعیت کولبران‬‎
 در پی مرگ تعداد زیادی از کولبران (کارگران مرزی) منطقه سردشت در پی سقوط بهمن، شهاب نادری نماینده مردم پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر در مجلس شورای اسلامی ضمن همدردی با خانواده جانباختگان حادثه سقوط بهمن در منطقه بیوران سردشت گفت که کولبری یکی بزرگترین چالش های روبروی مردم مناطق مرزی است و خانواده های زیادی از این راه امرار معاش می کنند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از کرد پرس، رئیس بیمارستان سردشت از مرگ دستکم سه کولبر بر اثر ریزش بهمن در این شهرستان خبر داد. با اینحال منابع غیردولتی آمار کشته شدگان را ۴ تن و زخمی های این حادثه را ۵ تن گزارش می کنند.
در همین رابطه شهاب نادری نماینده مردم پاوه، جوانرود، ثلاث باباجانی و روانسر گفت: “نبود اشتغال باعث شده تا مردم از جان خود بگذرند و به این کار طاقت فرسا روی بیاورند که با توجه به درآمد اندک آن هم دردی از دردهای مردم مستضعف مرزنشین دوا نمی کند”.
نادری با انتقاد از دولت در خصوص ساماندهی مرزها گفت: “هیچ گونه نظارتی که منجر به ارتقاء رفاه حال مردم مناطق مرزی و بخصوص کولبرها شود، وجود ندارد و دولت برای یک مرتبه حق ورود سیصد هزار تومان از کولبرها تحت چه عنوانی که ما نمی دانیم، مالیات و گمرک دریافت می کند”.
وی افزود: “البته این پول معلوم نیست بابت چه چیزی گرفته می شود و کجا هزینه می شود چون که به خزانه ملی واریز نمی شود”.
نماینده اورامانات با گلایه از مسئولان در خصوص وضعیت مرزها و وضعیت کولبران اظهار کرد: “تا کی ما باید شاهد مرگ عزیزانمان باشیم که در حوادثی این چنینی آن هم برای سیر کردن شکم خود و خانواده شان پای در این کار خطرناکی می گذارند”.
وی تصریح کرد: “چه کسی باید جوابگوی خانواده این عزیزان باشد و چگونه می توان درد ناشی از این بلایا را جبران کرد،لذا دولت و همه مسئولان باید برای حل معیشت و ایجاد اشتغال در این مناطق تلاش کنند”.
نادری در خصوص طرحی که جدیدا آماده نموده تا به مجلس ارائه دهد،گفت: “طرح جامع الشرایطی که نوشته ام و در مورد هدفمند کردن سوخت یارانه ها است را می خواهم به مجلس بیاورم”.
وی توضیح داد: “این طرح در رابطه با بحث هدفمند کردن سوخت و یارانه سوخت است، یعنی قاچاق سوخت مدیریت و هدفمند می شود و درآمد آن برای ایجاد اشتغال و کارهای عمران و کمک به معیشت مرزنشینان و کنترل قاچاق سوخت سرمایه گذاری می شود”.
وی ادامه داد: “در استان سیستان و بلوچستان و برخی استان های دیگر این کار انجام شده اما در استان کرمانشاه این موضوع انجام نگرفته و ما امیدواریم این طرح در مجلس به نتیجه برسد”.

بازجویی از محمد صابر ملک رئیسی به دلیل درخواست کمک از نهادهای حقوق بشری

روز گذشته دهم بهمن‌ماه، مسئولین زندان اردبیل به دلیل نامه های محمد صابر ملک رئیسی به عاصمه جهانگیر، این زندانی سیاسی را احضار و مورد بازجویی قرار داده‌اند.
به گزارش تارنگار حقوق بشر در ایران، محمد صابر ملک رئیسی، زندانی سیاسی زندان اردبیل که اخیراً در بعد از یک اعتصاب غذای شانزده روزه طی دو نامه به گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد از رنج‌ها و شرایط نامساعد خود سخن گفته بود، روز شنبه دهم بهمن، از سوی مسئولین و مأموران وزارت اطلاعات احضار شد و مورد بازجویی قرار گرفت.
محمد صابر ملک رئیسی در این نامه‌ها به عاصمه جهانگیر به شرح مشقت‌های دوران بازجویی و حبس خود پرداخته و خواستار واکنش و رسیدگی وی به وضعیت زندانیان در ایران شده بود.
این زندانی بلوچ و اهل سنت که از ۱۵ سالگی بازداشت و زندانی شده از ۱۰ دی‌ماه سال جاری در اعتراض به عدم رعایت حقوقش در زندان اردبیل و ضرب و شتم در داخل زندان اعتصاب غذا کرده بود و پس‌ازآن با قول مسئولان زندان اردبیل مبنی بر رسیدگی به مطالباتش به اعتصاب غذایش پایان داد. علیرغم گذشت چند هفته از پایان اعتصاب غذا تاکنون به مطالبات وی رسیدگی نشده است.
محمدصابر ملک‌رئیسی در دوم مهرماه سال ۱۳۸۸ در سن ۱۵ سالگی بازداشت و پس از تحمل بیش از یک سال در بازداشتگاه اداره اطلاعات زاهدان و زندان مرکزی این شهر، محاکمه و بدون دسترسی به وکیل مدافع از سوی دادگاه انقلاب به اتهام محاربه از طریق همکاری با گروه‌های معاند نظام به ۱۵ سال حبس در تبعید محکوم شد.
وی پس از اعتراضات زندانیان سیاسی و امنیتی زندان زاهدان در اردیبهشت‌ماه سال ۹۱، که موجب ضرب‌وشتم و تبعید زندانیان سیاسی و امنیتی این زندان به شهرهای مختلف شد، به زندان ارومیه تبعید و با گذشت ماه‌ها از زمان انتقال، از امکان ملاقات و تماس با خانواده خود محروم بود.
محمدصابر، زندانی بلوچ، یکی از جوان‌ترین زندانیان سیاسی است که در پی عدم همکاری برادرش، عبیدالرحمن، با وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی به همراه دو برادر دیگرش بازداشت شد. مأموران وزارت اطلاعات در مراجعه به منزل آن‌ها به پدر و مادرشان اعلام کردند در صورت عدم تحویل فرزندشان، سه فرزند دیگرشان را در زندان اعدام خواهند کرد.
این زندانی سیاسی هم‌اکنون هفتمین سال از دوران محکومیت خود را در زندان اردبیل سپری می‌کند.

شش فعال سیاسی روستای دیل گچساران روانه زندان شدند

 روز گذشته، شش فعال سیاسی اهل روستای دیل گچساران در استان کهکیلویه و بویراحمد جهت تحمل محکومیت حبس، روانه زندان گچساران شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، «مجتبی پور حسن، عباس محمد صادق پور، مهران زکی نژاد، احسان ارشدی، محمدرضا مبارکی و عبدالله علیرضا نژاد»، شش فعال سیاسی اهل روستای دیل از توابع گچساران در استان کهکیلویه و بویر احمد جهت تحمل دو سال حبس، روز گذشته خود را به زندان گچساران معرفی کردند.

لازم به یاد آوری است، بر اساس گزارشات پیشین این خبرگزاری، در هجده بهمن سال ۹۰ درپی یک شعار نویسی به صورت گسترده در دهستان دیل، وضعیت این روستا توسط نیروهای بسیجی بومی، اداره اطلاعات و اطلاعات تحت نظر قرار گرفت.

دور دوم شعار نویسی همزمان با حضور آیت الله ملک حسینی نماینده خبرگان استان، با شعارهای تندتری علیه این مسئول و دیگر مسئولان از جمله رهبر ایران همراه شد.
پس از چند دوره شعار نویسی، اطلاعیه ای در رابطه با «آگاهی مردم و ظلم ستیزی و جریانات سال هشتاد و هشت» در حدود صد و پنجاه برگه در «شب تاسوعای سال ۹۲» در این روستا پخش شد.
با تشدید جو امنیتی منطقه گچساران پیش از مراسم «۹دی»، یکی از فعالین سیاسی این روستا با نام «عباس صادق‌پور» با مقداری اطلاعیه در مسیر دیل-گچساران در تاکسی توسط ماموران اطلاعات سپاه پاسداران همراه راننده بازداشت و کسی از وی اطلاعی نداشت.
شب چهارم دی‌ماه سال ۹۲ هفت شهروند دیگر اهل این روستا که با آقای صادق پور به گونه‌ای ارتباط داشتند، همگی توسط این نهاد بازداشت شدند.

اسامی و اطلاعات تکمیلی این شهروندان توسط هرانا به قرار زیر احراز شده بود:

۱- حمید مظاهری؛ کارمند حراست شرکت نفت، دانشجوی ترم آخر روابط عمومی
۲- عباس صادقپور؛ لیسانس الهیات و فوق لیسانس حقوق، دانشجوی دکتری حقوق
۳- مجتبی پورحسن؛ لیسانس زبان انگلیسی، نشسته آموزش و پرورش
۴- محمدرضا مبارکی؛ لیسانس مکانیک، دانشجوی ستاره داره، هشتاد و هشت
۵- مهران زکی نژاد؛ لیسانس مدیریت، بیکار
۶- احسان ارشدی؛ لیسانس حسابداری کارگر شرکت نفت
۷- عبدالله علیرضا نژاد؛ دیپلم، بیکار
۸۸- حمید بزرگ‌زاده؛ کارشناس ارشد صنایع
نهایتا شش تن از این شهروندان بازداشت شده، عباس محمدصادق پور، احسان ارشدی، عبداله علیرضا نژاد، محمدرضا مبارکی، مهران زکی و مجتبی پورحسن، به احکام حبس تعزیری و تعلیقی و منع عضویت در احزاب، گروهها و دستجات سیاسی محکوم شدند.

بنا بر حکم صادره در دادگاه انقلاب گچساران این شهروندان توسط قاضی یوسف احمدی هر کدام با  اتهامات «توهین به رهبری دو سال حبس تعزیری و فعالیت تبلیغی علیه نظام یک سال حبس با مجازات تکمیلی منع عضویت در احزاب، گروهها و دستجات سیاسی به مدت دوسال» محکوم شدند.

بر اساس حکم صادره ذیل مواد ۵۰۰ و ۵۱۴ قانون مجازات اسلامی و اعمال ماده ۱۳۴ (تجمیع احکام) توسط دادگاه انقلاب گچساران این شهروندان هر کدام با اتهامات “توهین به رهبری” به دو سال حبس تعزیری و “فعالیت تبلیغی علیه نظام” به یک سال حبس و نیز مجازات تکمیلی منع عضویت در احزاب، گروهها و دستجات سیاسی به مدت دوسال محکوم شدند.
با اینحال دادگاه به دلیل فراهم بودن شرایط تعلیق، یکسال از مجموع حبس صادر شده در این حکم را به مدت دو سال به تعلیق درآورد.
لازم به تاکید است، در آخرین گزارش هرانا ذکر شده بود که دو تن از فعالان بازداشت شده این روستا به نامهای حمید مظاهری و حمید بزرگ زاده در انتظار محاکمه به سر می برند اما از سرنوشت پرونده آنها اطلاعی در دست نیست.
تصویر حکم صادر شده برای شش تن از فعالان روستای دیل را در ذیل مشاهده نمایید؛

تداوم محرومیت از درمان برادران رجبیان در زندان اوین

همچنان با درخواست مرخصی استعلاجی مهدی و حسین رجبیان، دو برادر هنرمند زندانی محبوس در زندان اوین که از بیماری های مختلف بعلاوه عوارض بعد از اعتصاب غذا رنج می برند مخالفت می شود. علیرغم پیشرفت بیماری ام اس مهدی رجبیان، در بهداری تنها به تجویز مسکن به وی بسنده شده که باعث بدتر شدن حال وی نیز می شود. از سوی دیگر حسین رجبیان دیگر هنرمند زندانی از بیماری کلیوی رنج میبرد و او نیز همانند برادرش از حق درمان و مرخصی محروم است.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، مهدی رجبیان هنرمند محبوس در بند هفت زندان اوین علیرغم پیشرفت بیماری ام اس در زندان نگهداری وهیچ گونه رسیدگی پزشکی به این هنرمند زندانی نمی شود.

چندی پیش وی برای درمان خود درخواست مرخصی داده اما به او گفته اند که ضابط پرونده اش مخالف است.

مخالفت با مرخصی درمانی مهدی رجبیان درحالی است که یک منبع نزدیک به این زندانی به گزارشگر هرانا گفت: “برای بیماری مهدی در بهداری زندان داروی مناسب نیز تجویز نمیکنند و صرفا به دادن مسکن اکتفا میکنند و وی پس از مصرف این دارو ها حالش وخیم تر میشود.”
همچنین، حسین رجبیان دیگر هنرمند زندانی از بیماری کلیوی رنج میبرد نیز همانند برادرش از حق درمان و مرخصی محروم است.
روز دهم دی ماه، هرانا گزارش کرده بود، پزشکان بیمارستان امام خمینی، بیماری ام اس مهدی رجبیان هنرمند زندانی در زندان اوین را تایید کردند. نزدیکان آقای رجبیان، کوتاهی در رسیدگی پزشکی به وی در زندان را عامل این بیماری می دانند.
یک منبع مطلع پیش از این درباره وضعیت جسمی آقایان رجبیان به گزارشگر هرانا گفته بود: “چندی پیش بیماری ام اس مهدی تایید شد و همچنین کلیه او بر اثر اعتصاب غذایی که کرده بود وضعیتش حاد تر شده و از طرفی توان حرکتی چندانی ندارد، بینایی وی نیز وضعیتش وخیم تر شده.”
این منبع مطلع در ادامه افزود: “همچنین حسین نیز بعد از اعتصاب غذا کلیه هایش دچار مشکلات حاد تری شده و پزشکان بهداری و مسئولین زندان نسبت به وضعیت این دو برادر بی توجه اند و از پیگیری وضعیت این دو سرباز میزنند.”
شایان ذکر است، مهدی رجبیان، موسیقیدان زندانی که در آذرماه پس از یک ماه اعتصاب غذا به مرخصی آمده بود، بدون تکمیل دوره درمانی به زندان اوین بازگشت. همزمان حسین رجبیان برادر وی که وی نیز هنرمند و فیلمساز است، در این زندان در اعتصاب غذا بود و از عفونت و درد کلیه رنج می‌برد.
حسین رجبیان نیز مورخ ۱۵ آذرماه به مرخصی ۷۲ ساعته استعلاجی اعزام شد و به اعتصاب غذای خود پایان داد. وی در هفته آخر اعتصاب دچار عفونت و درد شدید کلیه شده بود.

این دو برادر هنرمند زندانی که به طور تنبیهی از هم جدا شده و در بندهای هفت و هشت این زندان نگهداری می شدند، از روز جمعه ۷ آبان دست به اعتصاب غذا زده بودند.

برادران رجبیان روز پنجم ماه آبان با نگارش نامه‌ای در خصوص آنچه که در طول این چند ماه در  زندان بر آن‌ها گذشته، در مورد اعتصاب غذای اعتراضی ماه گذشته و «فریب» توسط یک مقام قضایی، محرومیت از دیدار با وکیل و دیگر موارد حقوق نقض شده‌شان سخن گفته و از همه هنرمندان جهان خواستار نشان دادن «واکنشی مسالمت آمیز در شأن هنر» و تنها نگذاشتن‌شان شده‌ و از اعتصاب غذای مجدد و مصمم در آینده ای نزدیک خبر داده بودند.
دو برادر هنرمند زندانی، موزیسین و فیلمساز، مهدی و حسین رجبیان در مرحله نخست از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی مقیسه، به اتهام توهین به مقدسات و تبلیغ علیه نظام هرکدام به شش سال حبس تعزیری و پرداخت جریمه محکوم شده بودند.
این احکام در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر تهران به سه سال حبس تعزیری، سه سال حبس تعلیقی و پرداخت ۲۰ میلیون تومان جریمه تقلیل یافت.
سرانجام در تاریخ شانزدهم خردادماه سال جاری برادران رجبیان جهت اجرای حکم سه سال حبس تعزیری خود را به زندان معرفی کردند.
سازمان عفو بین الملل در گزارشی خواستار نقض احکام قضایی این سه هنرمند شده و اعلام کرده است که حسین رجبیان، فیلم ساز ایرانی و دو موسیقدان مهدی رجبیان و یوسف عمادی به دلیل فعالیت هنریشان به حبس محکوم شده اند و اگر زندانی شوند، زندانی عقیدتی محسوب می‌شوند.

مهدی رجبیان، حسین رجبیان و یوسف عمادی، در مهرماه ۱۳۹۲ در دفتر کارشان در ساری بازداشت شدند، آنها به مدت ۱۸ روز در مکان نامشخص نگهداری شدند و تحت آزار و اذیت و شکنجه و بدرفتاری شامل شوک الکتریکی قرار گرفتند و سپس به بند دو الف بازداشتگاه سپاه پاسداران منتقل شدند.

پس از دو ماه انفرادی و بازجویی در بند دو-الف سپاه، با تودیع وثیقه‌ی ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شدند.
به گفته‌ی یک منبع مطلع آنها در طول دوره بازجویی برای اعتراف تلویزیونی تحت فشار قرار گرفته‌اند و بازجویان آنها را تهدید کرده اند که در صورت عدم شرکت در اعترافات تلویزیونی به حبس ابد محکوم خواهند شد.
این سه هنرمند در آذرماه ۹۴ و در مرحله بدوی، از سوی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب به اتهامات “تبلیغ علیه نظام” و “توهین به مقدسات” هر کدام به شش سال حبس و جریمه‌ی نقدی محکوم شدند.
یک منبع مطلع به گزارشگر هرانا گفته بود: “دادگاه بدوی چند دقیقه بیشتر طول نکشیده و اصلا حضور وکیل بی معنی بود و تجدید نظر هم هیچ فرصتی برای دفاع نبود.”
دادگاه تجدیدنظر اول دی‌ماه در شعبه ۵۴ دادگاه تجدیدنظر به ریاست قاضی بابایی برگزار شد.

آنها در همه مراحل رسیدگی از داشتن وکیل محروم بودند و در جلسه دادگاه تجدیدنظر، قاضی به آنها گفته بود که داشتن وکیل “بی معنی ” است و مجبور به ارائه توضیحات کامل هستند. با وجود تأکید آنها مبنی بر اینکه اعترافات تحت فشار اخذ شده است، این اعترافات دوباره به عنوان مدرک محسوب شدند.

صدوشصت‌وپنج موسیقیدان، فیلمساز، ادیب و کنشگر ایرانی اوایل آبان ماه با امضای بیانیه‌ای، اعتراض خود را به فشار و حکم‌های سنگینِ صادر شده درباره‌ی مهدی رجبیان، آهنگساز، نوازنده‌ی سه‌تار و بنیان‌گذار رسانه‌ی برگ موزیک؛ حسین رجبیان، فیلمساز و یوسف عمادی، آهنگساز، اعلام کردند و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط این سه و پایان یافتن این شیوه‌ی برخورد با هنرمندان شدند.
برگ موزیک (بنیان رسمی گزارش موسیقی) یکی از رسانه های پخش موسیقی آلترناتیو ایران و معرفی سبک موسیقی جدید و نو بوده و در فعالیت پنج ساله اش (از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۲) به طور اختصاصی منتشرکننده بیش از صد آلبوم موسیقی و هزاران تک آهنگ از هنرمندان موسیقی آلترناتیو بوده است.

مرگ سه کولبر کُرد بر اثر ریزش بهمن در سردشت

یکشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ تهران ۱۰:۲۲

به دلیل بارش برف و ریزش بهمن در مناطق مرزی سردشت ١٢ کولبر زیر برف مدفون شدند. این حادثه تا به حالا سه کشته داشته است.
 
به گزارش کانون مدافعان حقوق بشر کردستان، شب شنبه (۹ بهمن ماه) گروهی از کولبران کُرد در منطقه “قه‌ره‌دان بیوران علیا” از توابع سردشت به دلیل ریزش بهمن زیر برف مدفون شدند.
 
در پی این حادثه سه کولبر بر اثر ریزش بهمن جان خود را از دست دادند و نه کولبر دیگر به بیمارستان منتقل شده اند.
 
 روابط عمومی شبکه بهداشت سردشت در مورد حادثه بهمن اظهار داشت: ۵ نفر مداوای سرپایی، ۴ نفر بستری و سه نفر نیز جان خود را از دست دادند.
 
رزگار علیزاده یکی از کولبران نجات‌یافته از زیر بهمن که دچار شکستگی پا شده، اهل روستای بیوران سلفی است.
 
همچنین دیار محمدنژاد ١٨ ساله فرزند همزه، شیرزاد عبداللهی ٢٧ ساله فرزند عمر و هیوا ابراهیمی‌نیا (هیوا ره‌ش بانه‌ای ) ٢٢ ساله فرزند عبدالله براثر ریزش بهمن جان خود را از دست داده‌اند.
 
گفتنی است که شهروندان کُرد ساکن مناطق مرزی به دلیل فقدان زمینه‌ی شغلی مناسب و بیکاری فزاینده به ناچار به شغل پرخطر کولبری روی می‌آورند و با حمل بارهایی با وزن بالای در پی کسب درآمد خانواده‌های خود می‌باشند.
 
کولبری در استان‌های مرزی بیشتر رواج دارد و جزو یکی از خطرناکترین کارهای ایران محسوب می‌شود؛ بیشتر کارگران کولبر را جوانان و افراد میانسال تشکیل می‌دهند که فقط برای امرار معاش روزانه خود روی به این شغل خطرناک آورده‌اند.
 
در فصل زمستان نیز بارش برف سنگین از دیگر خطراتی است که جان کولبران مرزی کردستان را با خطر روبرو ساخته است.
 

سی درصد از مدارس ناحیه یک خرم‌آباد تخریبی هستند

Image result for ‫سی درصد از مدارس تخریبی هستند‬‎
رئیس آموزش و پرورش ناحیه یک خرم آباد گفت که در حال حاضر ۳۰ درصد از مدارس ناحیه یک خرم آباد تخریبی و ۳۰ درصد نیز فرسوده هستند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از مهر، اسد الله عباس زاده در جلسه شورای آموزش و پرورش لرستان اظهار داشت: “بحث تغییر کاربری و جذب سرمایه گذار در آموزش و پرورش ناحیه یک خرم آباد در دستور کار قرار گرفته شده است”.
وی با بیان اینکه حدود سه هزار و ۲۰۰ متر فضای متروکه در چهار راه فرهنگ خرم آباد داریم که معطل سرمایه گذار بوده چرا که توسعه و ارتقای آن از عهده آموزش و پرورش برنمی آید ادامه داد: “آموزش وپرورش ناحیه یک خرم آباد نیز نیاز به تغییر کاربری و جذب سرمایه گذار دارد”.
رئیس آموزش و پرورش ناحیه یک خرم آباد با بیان اینکه پژوهش سرای دورود ماهانه ۱۰۰ میلیون تومان درآمد دارد و دیگر به آموزش وپرورش وابسته نیست افزود: “ناحیه یک خرم آباد در بحث اسکان و جذب مسافران نوروزی اقدامات خوبی داشته اما در بحث فضاها با مشکلات فروانی مواجه است”.
عباس زاده با تاکید بر اینکه با ساخت مجتمع رفاهی آموزشی و تجاری ناحیه یک خرم آباد بسیاری از مشکلات حل خواهد شد خاطرنشان کرد: “در حال حاضر ۳۰ درصد از مدارس ناحیه یک خرم آباد تخریبی و ۳۰ درصد نیز فرسوده هستند”.

بازداشت هاله غلامی به دلیل مشارکت در تشکیل خیریه به نفع کودکان کار

عکس ‏‎Bahainews‎‏
 هاله غلامی شهروند بهایی شهر تهران در تاریخ ۸ بهمن ۱۳۹۵ به دلیل بهایی بودن و مشارکت در تشکیل خیریه به نفع کودکان کار توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.
بنابر گزارش مجموعه خبری بهایی نیوز به نقل از منابع مطلع ماموران امنیتی پس از بازداشت وی ، محل زندگی او را تفتیش کرده و موبایل ها ، تبلت ها را با خود ضبط کردند.
خانم هاله غلامی از جمله فعالان حمایت از کودکان کار و بی سرپرست می باشند که در منطقه شهر آرای تهران بازداشت شده اند.
طی سالهای گذشته شهروندان بهایی بارها به دلیل فعالیت های اجتماعی و مدنی توسط ماموران امنیتی بازداشت و محاکمه شده اند.
بهاییان از بزرگترین اقلیت‌های دینی در ایران هستند که جمهوری اسلامی آن را به رسمیت نمی‌شناسد و به عنوان “فرقه ضاله” از آن نام می‌برد.پس از انقلاب اسلامی در ایران بسیاری از شهروندان بهایی تنها به دلیل باورمند بودن به آئین بهایی بازداشت شده اند و با احکام ناعادلانی دوران محکومیت خود را طی کرده اند، با این وجود مسئولین جمهوری اسلامی همواره عنوان کرده اند که حکومت ایران هیچ گاه به صرف بهایی بودن پیروان دیانت بهایی با آنان برخورد نکرده و بهائیان از حقوق شهروندی برخوردارند .