ظرف روز گذشته و امروز، شش تجمع اعتراضی در کشور برگزار شد. کارگران ماشین سازی اراک و در روز جاری حدود ۵۰ نفر از کارگران شرکت کاغذسازی نوظهور، کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه، کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل، جمعی از کارکنان موسسه مالی اعتباری ثامن الحجج و بازیکنان نفت تهران در تجمعاتی جداگانه خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، در پی بی توجهی به خواسته های کارگران ماشین سازی اراک، ظهر دیروز یکشنبه (۱۱ بهمن) حدود ۱۰۰ تن از کارگران این شرکت دست به تجمع اعتراضی زده و خواهان پرداخت ۴ ماه مطالبات معوقه خود شدند
در پی بی توجهی به خواسته های کارگران ماشین سازی اراک، ظهر روز یکشنبه (۱۱ بهمن) حدود ۱۰۰ تن از کارگران این شرکت دست به تجمع اعتراضی زده و خواهان پرداخت ۴ ماه مطالبات معوقه خود شدند.
یکی از کارگران اظهار داشت: “با وجود مراجعات مکرر به مدیریت شرکت و بیان مشکلات صنفی کارگران با پیمانکار مربوطه در ماه های گذشته حتی به یکی از خواسته های ما که پرداخت بموقع مزد کارگران بود، توجهی نشد و بر همین اساس تمام کارگران دست به این تجمع زدند که تا حصول به مطالباتمان آنرا ادامه خواهیم داد”.
وی که نخواست نامش فاش شود، افزود: “۱۰۰ تن از کارگران بخش جوشکاری صنعتی شرکت ماشین سازی اراک رأس ساعت ۱۵ ظهر دیروز با تجمع به بیان خواسته های محقق نشده خود پرداختند که در گفتگو با مدیر تولید این بخش قرار شد تا دو ماه از مطالبات مزدی معوق مربوط به ماه های آبان و آذرماه سال جاری پرداخت شود”.
به گفته این کارگر، مدیر تولید به کارگران قول داده تا دستمزد ماههای دی و بهمن ماه نیز در اسفندماه به طور یکجا پرداخت شود و با این وعده کارگران به محل کار خود مراجعه کرده و مشغول کار می شوند.
تجمع کارگران کاغذسازی نوظهور در اعتراض به شرایط بد شغلی
به گزارش ایلنا، صبح امروز حدود ۵۰ نفر از کارگران شرکت کاغذسازی نوظهور در اعتراض به موج تعدیلها، معوقات مزدی و پرداخت نشدن حق بیمهها، تجمع کردند.
حاضران در تجمع میگویند: “بیش از صد نفر از کارگران، از سال ۹۴ حدود ۵ ماه مطالبات مزدی دارند؛ در سال ۹۵ هم سه ماه طلب مزدی کارگران پرداخت نشده؛ آنها می گویند: مدیریت کمبود نقدینگی را بهانه قرار داده و مطالبات ما را پرداخت نمی کند”.
به گفته این کارگران، در ماههای گذشته، تعداد زیادی از کارگران این شرکت تعدیل شده اند که به علت عدم پرداخت به موقع حق بیمه، کارگران تعدیلی نتوانسته اند از بیمه بیکاری استفاده کنند.
کارگران نوظهور میگویند: “علاوه بر مطالبات بیمهای سالهای قبل، امسال نیز حق بیمه ما به موقع پرداخت نمیشود و از این شرایط نامناسب شغلی، خسته شده ایم”؛ کارگران میگویند: “در هفته جاری به اعتراضات خود ادامه خواهیم داد و اگر مدیریت شرکت نخواهد پاسخگوی ما باشد، به مراجع قانونی بالاتر شکایت میبریم”.
اعتراض کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه گستردهتر شد
به گزارش ایلنا، منابع خبری در مجتمع کشت وصنعت نی شکر هفت تپه از گسترده شدن اعتراضات صنفی کارگران این مجتمع خبر می دهند.
این کارگران که تعداد آنها تا ۳ هزار نفر برآورد شده است، میگویند: “در بخشهای مختلف صنعتی وکشاورزی مجتمع نیشکر هفتتپه مشغول کارند و از روز چهارشنبه (ششم بهمن ماه) اعتراض صنفی خود را نسبت به تاخیر در پرداخت شدن مطالبات مزدی خود از سر گرفتهاند که تا امروز دوشنبه (۱۱بهمن ماه ) ادامه یافته است”.
به ادعای این کارگر از قرار معلوم بعد از تجمع روز گذشته (یکشنبه ۱۰ بهمن ماه) کارگران کارفرما بر اساس صورت جلسه ای که در روز های اخیر تنطیم کرده بود یک ماه از معوقات مزدی کارگران بخش صنعتی و گروهی از کارگران بخش کشاورزی را پرداخت کرد که در نتیجه آن کارگران خشمگین شده و با همراهی کارگرانی که پرداخت مطالبان مزدی شان همچنان با بیتوجهای کارفرما روبرو شده است اعتراض صنفی امروز را تشدید کرده اند.
به گفته وی تشدید اعتراضات کارگری در حالی ادامه دارد که طی چند روزی که اجتماع صنفی کارگران مجتمع نی شکر هفت تپه از سر گرفته شده هیچ مقام دولتی پی گیری مطالباتمان نبوده است.
این کارگر معترض مجتمع نی شکر هفت تپه در ادامه سخنان خود با بیان اینکه کارگران در اجتماع امروز خود همچنین خواستار تغییر برخی عوامل مدیریت خصوصی کارخانه هستند، افزود: اگر دستکم پاداش وبهربرداری سالهای ۹۴ و ۹۵ به همراه حقوق کامل آذر ماه آنها پرداخت شود، دلیلی برای استمرار این اعتراض صنفی وجود ندارد.
در عین حال بیش از ۲۵۰ نفر از کارگران بازنشسته این مجتمع که هنوز نتوانستهاند مطالبات بازنشستگی خود را از کارفرما دریافت کنند در این اجتماع چند روزه همکران خود را همراهی می کنند.
همچنین پرداخت نشدن حق بیمه دوران بیکاری کارگران نیبر که در فاصله سالهای ۶۸ تا ۹۲ مشغول کار بودهاند از دیگر خواسته های این گروه از کارگران مجتمع نیشکر هفتتپه است.
آنان در خاتمه تصریح کردند؛ پایان هفته جاری کارفرما باید حدود ۱۲ میلیارد تومان برای فاصله بیمه دوران بیکاری کارگران نی بر و ۸ میلیارد تومان بابت سنوات کارگران بازنشسته پرداخت کند.
استمداد کارگران ذوب آهن اردبیل از استاندار برای دریافت حقوق و دستمزد خود
به گزارش ایرنا، کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل که می گویند از ۱۳ ماه پیش حقوق و دستمزد خود را دریافت نکرده اند از استاندار و مسئولان برای رسیدن به حقوق خود استمداد خواستند.
این کارگران که تعداد شان به بیش از ۳۰ نفر می رسید روز دوشنبه با در دست داشتن دست نوشته هایی در مقابل ساختمان استانداری اردبیل تجمع کرده و خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند.
این افراد چندی پیش نیز تجمعی در مقابل استانداری داشتند.
استاندار اردبیل روز دوشنبه در این باره به خبرنگاران گفت: “مشکل ذوب آهن اردبیل از سال های قبل وجود داشته و در سال ۹۲ و ۹۳ مشکلات موجود بررسی شد و با هدف حل مشکلات که وقت زیادی نیز برای آن گذاشته شد این کارخانه به فرد دیگری به صورت استیجاری واگذار شد”.
مجید خدابخش افزود: “تا د ی ماه سال جاری این کارخانه تحت مدیریت مستاجر بود اما ظاهرا’ بین مستاجر وصاحب اصلی کارخانه اختلافی بوجود آمده و تلاش می شود از طریق اداره کل تعاون، کار ورفاه اجتماعی این اختلاف ها برطرف شود”.
وی اضافه کرد: “این کارخانه یک واحد خصوصی است و طبق قانون کار اگر مشکلی بین کارگر و کارفرما ایجاد شود مشکلات موجود را باید اداره کل تعاون ، کارو رفاه اجتماعی رفع کند اما ما هم به نوبه خود پیگیری های لازم را انجام می دهیم”.
استاندار اردبیل بیان کرد: “قرار است پنجشنبه این هفته جلسه ای برای بررسی و رفع مشکل کارگران ذوب آهن تشکیل شود”.
ذوب آهن اردبیل در سال ۱۳۸۴ با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن در سال تاسیس شد و در زمینه تولید میلگرد فولادی ساده وآجدار، نبشی وتسمه فعالیت می کند.
تجمع کارکنان ثامن الحجج در برابر ساختمان بانک مرکزی
به گزارش ایلنا، جمعی از کارکنان موسسه مالی اعتباری ثامن الحجج در ادامه پی گیری وضعیت اشتغال خودامروز (۱۱بهمن ماه) با سفر به تهران در مقابل ساختمان بانک مرکزی تجمع کردند.
کارکنان حاضر در تجمع امروز که تعدادشان ۱۰۰نفر گزارش شده، واز نقاط مختلف کشور برای پی گیری وضعیت اشتغال خود عازم تهران شده اند به ایلنا گفتند: هرکدام از ما در موسسه ثامن الحج بین ۴ تا۱۲ سال سابقه کار داریم که با مختل شدن فعالیت این موسسه مالی، از دی ماه سال گذشته با مشکل امرار معاش روبرو شدهایم.
آنها با یادآوری اینکه در مجموع شمار آنها نزدیک به ۲۷۰۰ نفر میشود که تا پیش از این اتفاق در ۴۷۰ شعبه موسسه ثامن الحجج در سراسرکشور مشغول کار بودند، افزودند: “بانک مرکزی با همراهی شورای عالی پول اعتبار و قوه قضائیه قبل از آنکه دستور انحلال این موسسه را صادر کنند باید به وضعیت شغلی کارکنان ثامن الححج سر وسامان می دادند”.
این تجمع کنندگان در ادامه افزودند: “بعد از واگذاری مسئولیت سرپرستی حسابهای مشتریان این موسسه به بانک پارسیان قرار بود همین بانک نیز در مورد وضعیت شغلی کارکنان موسسه ثامنالحجج تصمیم گیری کند و در همین رابطه حتی مسئولان بانک مذکور در یک نوبت از ۱۵۰۰ نفر از کارکنان ثامن الحجج آزمون استخدامی اخذ کردند که هنوز نتیجه آن مشخص نشده است”.
به گفته آنها امروز برای ششمین بار است که برای پی گیری مطالبات صنفی خود به تهران آمده ایم، در تجمع روز نخست که در تاریخ ۱۳ دی ماه مقابل ساختمان مجلس شورای اسلامی انجام شد از طرف هیات رئیسه مجلس و فراکسیون کارگری نامه ای به بانک مرکزی نوشته شد که تا امروز نتیجه ای در بر نداشته است.
کارکنان موسسه ثامن الحجج در ادامه میگویند برهمین اساس برای ششمین بار اجتماعات صنفی خود را که از مدتها قبل از شهر ها وشهرستانهای مختلف آغاز شده است در تهران منسجم کرده ایم .
تجمعکنندگان که به نمایندگی از جمعیت ۲۷۰۰ نفری کارکنان این موسسه مالی اعتباری عازم تهران شده وهم اکنون مقابل ساختمان بانک مرکزی تجمع کرده اند در ادامه میگویند تا زمان قطعی نشدن نتیجه در تهران میمانیم و به شهرهایمان بازنمیگردیم.
تجمع نفتیها در باشگاه
به گزارش مرصادنیوز، بازیکنان نفت تهران که دیروز به دلیل مشکلات مالی در تمرین تیم خود شرکت نکردند، امروز هم به جای حضور در تمرینات به محل باشگاه رفتند، تا الان آل نعمه، رضاوند و … به باشگاه رفتند تا با مسئولان دیدار کرده و خواستار مطالبات خود شوند.
محسن خلیلی سرپرست تیم نیز بازیکنان را همراهی می کرد.