کوروش زعیم زندانی سیاسی سالخورده و عضو شورای مرکزی جبهه ملی ایران از زندان اوین به مرخصی «۶ روزه استعلاجی» اعزام شده است. از سوی دیگر امید علی شناس فعال مدنی با پایان مرخصی روز گذشته به این زندان بازگشت.
کوروش زعیم زندانی سیاسی ۷۷ ساله بند هشت زندان اوین از روز شنبه هفته جاری به مرخصی شش روزه استعلاجی اعزام شده است.
آقای زعیم متولد ۱۳۱۸، مشغول تحمل چهار سال حبس خود در این زندان است.
این زندانی سیاسی نیاز به جراحی آب مروارید و لیزیک هر دو چشم دارد. در طول مدت نگهداری در زندان اوین لکه آب مروارید وی بزرگتر شده است. درنتیجه جراحیاش نیز دشوارتر خواهد بود.
آقای زعیم دچار انحراف و عفونت سینوسی است و چندین سال به دلیل این مشکل تحت نظر دکتر بوده است. در حالی که فتخ سمت چپ او متورم شده و نیاز به جراحی دارد، دندانهایش نیز وضعیت خوبی ندارند. ۸ عدد از دندانهایش نیاز به رسیدگی دارد و معمولا از درد دندان نیز رنج میبرد.
مشکل بعدی این زندانی سالخورده اوین، غلظت خون اوست که پزشک بند ۸ نیز تایید کرده است، بایستی کیسه خون به اون تزریق شود.
کوروش زعیم سنگ کلیه نیز دارد و برای دفع ادرار با مشکل جدی روبروست.
این فعال سیاسی مردادماه سال گذشته از سوی شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی با اتهام تبلیغ علیه نظام به یک سال حبس تعزیری محکوم شده بود.
آقای زعیم نویسنده، مترجم و از اعضای شوراى مرکزى و هیئت اجرایى جبهه ملى است که پیش از این نیز سابقه بازداشت و احضارهای مکرر به مراجع قضایى را داشته است.
پیش از این شعبهٔ ۱۴ دادگاه انقلاب اسلامی تهران، به ریاست قاضی ماشاءالله احمدزاده، کورش زعیم را به دلیل «اقدام علیه امنیت ملی، فعالیت تبلیغی علیه نظام و تجمیع پروندههای دستگیری و زندان در سالهای ۱۳۶۱، ۱۳۸۵، ۱۳۸۸ و ۱۳۸۹» در فروردین ماه ۱۳۹۱، به سه سال حبس تعلیقی و پنج سال محرومیت از فعالیتهای سیاسی و رسانهای محکوم کرد که «نظر به کهولت سن متهم» این حبس به مدت پنج سال تعلیق شده بود.
این فعال سیاسی روز ۲۶ تیرماه سال جاری جهت اجرای حکم حبس خود، با اجرایی شدن سه سال حبس تعلیقی پیشین جمعا برای گذراندن ۴ سال حبس قطعی، بازداشت و روز بعد به سالن ۱۰ بند هشت زندان اوینمنتقل شد.
از این نویسنده و پژوهشگر آثار متعددی در زمینههای علمی مثل “خود آموز ساختمان”، “کتابدستی ریاضییات”، “راهبرد زنده مانی”، “زیست انرژی”و تاریخی از جمله “بزرگان کاشان”، “امپراتوری شوروی به کجا می رود؟” و “تاریخچه جبهه ملی از پیدایش تا کودتای ۲۸ مرداد” انتشار یافتهاست. چندین اثر ادبی نیز از جمله “آزادی و مسئولیت روشنفکران “نوشته کارل پوپر توسط او ترجمه شدهاست. کورش زعیم با تاسیس کانون اندیشه و سخن و با پژوهش در زمینههای اقتصادی، کشاورزی و صنعتی به عنوان یک پژوهشگر نیز فعالیت کردهاست.
از سوی دیگر امید علی شناس فعال مدنی با پایان مرخصی روز گذشته به زندان اوین بازگشت. آقای علی شناس صبح روز ۳۰ اسفندماه از زندان اوین به مرخصی ۶ روزه نوروزی اعزام شده بود.
لازم به یادآوری است، امید على شناس، ١٣ شهریور سال ۹۳۳ بازداشت و به بند دو-الف سپاه پاسداران منتقل شد و علیرغم صدور قرار وثیقه ١٠٠میلیون تومانی، دادستانی به دلایل نامعلومی از پذیرش وثیقه خودداری کرد. او با پایان بازجوییها به بند هشت زندان اوین منتقل شد.
این فعال مدنی پس از شانزده ماه بازداشت ۲۸ دیماه سال گذشته با تودیع وثیقه از زندان اوین آزاد شد.
آقای علی شناس در دادگاه بدوی توسط قاضی مقیسه به ۱۰ سال حبس محکوم شده بود که این حکم در دادگاه تجدیدنظر به ۷ سال کاهش یافت.
در شعبه ۳۶۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران، حکم حبس چهار فعال مدنی؛ آتنا دائمی، امید علیشناس، ئاسو رستمی و علی نوری، به ترتیب از ۱۴، ۱۰، ۷ و ۷ سال حبس به ۷، ۷، ۲ و ۲ سال حبس تقلیل یافت.
این فعال مدنی مورخ بیستم آذرماه ۹۵، در منزل توسط ماموران سپاه ثارالله جهت اجرای حکم حبس بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.