محمدعلی جداری فروغی، وکیل مدافع برخی از کارگران بازداشتشدهی شرکت فولاد اهواز از آزادی بیش از ده تن دیگر از کارگران این شرکت خبر داد و گفت تعداد دیگری از کارگران کماکان در بازداشت به سر میبرند. پس از نیمه شب یکشنبه ۲۵ آذرماه و چند روز پس از آن، دست کم ۴۳ تن از کارگران این شرکت توسط نیروهای امنیتی بازداشت شده بودند. از روز چهارشنبه ۲۸ آذرماه تا روز سهشنبه ۴ دیماه در مجموع ۱۸ تن از کارگران بازداشتی با قرار کفالت آزاد شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، امروز پنجشنبه ۶ دیماه ۱۳۹۷، وکیل برخی از کارگران بازداشتشدهی شرکت ملی فولاد اهواز گفت که روز گذشته بیش از ده نفر از کارگران بازداشتی این شرکت با قرار کفالت آزاد شدهاند.
محمد علی جداری فروغی گفت: “عصر روز گذشته بیش از ده کارگر گروه ملی فولاد اهواز با قرار کفالت آزاد شدند”.
وی در ادامه مدعی شد که هماکنون تنها هفت کارگر این مجتمع در بازداشت به سر میبرند.
این ادعای آقای جداری فروغی در حالی مطرح شده که با احتساب آزادی این ده کارگر بازداشتی و آزادی ۱۸ تن دیگر که پیش از این آزاد شده بودند، تاکنون جمعا ۲۸ تن از کارگران بازداشتی آزاد شدهاند؛ و از مجموع ۴۳ کارگر بازداشتی ۱۵ کارگر دیگر کماکان در بازداشت بهسر میبرند.
فروغی ابراز امیدواری کرد باقی کارگران نیز به زودی آزاد شوند.
در تاریخ ۲ دیماه ۱۳۹۷ محمد علی جداری فروغی از آزادی شش کارگر طی روزهای ۱ و ۲ دیماه خبر داده بود، او روز گذشته نیز از آزادی یک تن دیگر از این کارگران با قرار کفالت خبر داده بود.
هرانا روز چهارشنبه ۲۸ آذرماه نیز از آزادی یازده تن از کارگران معترض بازداشتی شرکت فولاد اهواز با قرار کفالت خبر داده بود.
هویت این افراد “سیدحبیب طباطبایی، جواد غلامی، محسن بلوطی، مهدی طهماسبی، کوروش اسماعیلی، علی امامی (اتمامی)، عبدالرضا دستی، سهراب نعامی، حسین عساکره، فریبرز شیخ رباط و سید علی جواد پور” احراز شده بود.
لازم به ذکر است از حوالی نیمه شب یکشنبه تا روز سهشنبهی هفته گذشته دهها تن از کارگران فولاد اهواز توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بودند. هرانا پیشتر در گزارشی اسامی این کارگران را منتشر کرده بود.
به گفته منابع کارگری در فولاد اهواز، همزمان با این بازداشتها نیروهای امنیتی به منزل تعدادی دیگر از کارگران نیز رفته بودند ولی به دلیل عدم حضور آنان موفق به بازداشت آنها نشدهاند.
لازم به ذکر است که روز گذشته خانواده کارگران بازداشتی فولاد اهواز برای سومین روز پیاپی در مقابل استانداری خوزستان دست به تجمع اعتراضی زده و نسبت به وضعیت این کارگران ابراز نگرانی کردند.
خواسته اصلی کارگران معترض این شرکت ”لغو خصوصی سازی، واگذاری شرکت به بخش دولتی، آزادی کارگران زندانی و پرداخت دستمزدهای معوقه” است.
گروه ملی صنعت فولاد توسط گروه سرمایهگذار امیرمنصور آریا در اهواز اداره میشد. به گفته کارگران بعد از تشکیل پرونده قضایی برای متهم پرونده که اعدام شد، این واحد صنعتی زیر نظر قوه قضاییه قرار گرفت و بعد به بخش خصوصی منتقل شد.
کارگران فولاد خوزستان، چند ماه است که حقوق نگرفتهاند. آنها اواخر سال گذشته نیز در اعتراض به عدم دریافت حقوق، دست به تجمع اعتراضی زده بودند.
کارگران گروه ملی فولاد در آبان و آذر سال جاری، با پیوستن به کارگران معترض نیشکر هفت تپه، تجمعات بزرگی را در شهرستان شوش و اهواز سازماندهی کردند.
در برخی از این راهپیماییهای اعتراضی خانوادههای کارگران نیز به آنها پیوستند. آنها برای بیان اعتراضاتشان بارها در مقابل ساختمانهای مقامات و نهادهای حکومتی از جمله مصلاهای نماز جمعه، استانداری و دفتر نماینده رهبری جمع شدند.