عباس لسانی، فعال ترک (آذربایجانی) روز جاری در پی حضور در شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز و پس از برگزاری جلسه دادگاه توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد. دلایل بازداشت آقای لسانی روشن نیست و وضعیت او پس از این بازداشت نیز در سایه ابهام قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، امروز سهشنبه ۲۵ دیماه ۹۷، عباس لسانی، پس از جلسه دادگاه در شعبه ۲ دادگاه انقلاب تبریز توسط نیروهای امنیتی بازداشت شد.
بک منبع نزدیک به این فعال اردبیلی به گزارشگر هرانا گفت: “عباس لسانی در پی دریافت ابلاغیهای، ساعت ۱۲ امروز ۲۵ دیماه در شعبه دوم دادگاه انقلاب دادگستری شهرستان تبریز حضور یافته و دفاعیات خود را ارائه کرد. اما پس از اتمام دادگاه مامورین لباس شخصی از خروج وی جلوگیری کرده و وی را بازداشت کردند. مامورین به فعالینی که به همراه ایشان به دادگاه رفته بودند گفتهاند که منتظر عباس لسانی نباشند چون ایشان بازداشت و به دفتر دادستان منتقل شده است”.
از دلایل بازداشت آقای لسانی کماکان اطلاعی در دست نیست و تا زمان تنظیم این گزارش نیز این بازداشت کماکان ادامه دارد.
آقای لسانی پیشتر از محکومیت ۱۰ ماه حبس خود توسط دادگاه انقلاب اردبیل و ارجاع این حکم به اجرای احکام این دادگاه مطلع شده بود.
این فعال با سابقه ترک در تاریخ ۱۵ دیماه توسط شعبه اجرای احکام دادگاه انقلاب اردبیل بازداشت و جهت اجرای حکم ۱۰ ماه حبس تعزیری به زندان تبریز منتقل شده بود.
دو روز پس از بازداشت مورخ ۱۷ دیماه، عباس لسانی، با وارد شناخته شدن اعتراض وی به نحوه دادرسی، با قرار وثیقه ۱۰۰ میلیون تومانی و تا زمان دادرسی مجدد که زمان آن روز ۲۵ دیماه تعیین شد به صورت موقت از زندان تبریز آزاد شده بود.
فعالیت تبلیغی علیه نظام از طریق سخنرانی در مراسم خاکسپاری مرحوم حسن دمیرچی موزیسین و فعال مدنی شناخته شده اتهامی است که توسط شعبه ۱۱ دادیاری تبریز در زمان بازداشت به آقای لسانی تفهیم شده است.
لازم به یادآوری است که روز دوشنبه ۱۱ تیرماه چند روز پیش از گردهمایی سالانه “قلعه بابک” عباس لسانی همراه با سه تن از فعالان ترک (آذربایجانی) ساکن اردبیل توسط مأموران اداره اطلاعات این شهرستان بازداشت و سپس در روز چهارشنبه ۲۰ تیرماه با تودیع وثیقه ۵۰ میلیون تومانی از زندان آزاد شد. آقای لسانی ویدیویی از خود مبنی بر تشویق افراد برای حضور در این مراسم منتشر کرده بود.
ترک (آذربایجانی) های ایران مانند سایر جمعیتهای اتنیکی کشور در معرض تضییع نظاممند حقوق پایهای قرار دارند، هر چند این تبعیض در مورد آنها کمتر شکل مذهبی دارد و عمدتا بر مباحث فرهنگی و هویتی استوار است.
هرانا پیشتر در گزارشی تفضیلی به بررسی برخوردهای امنیتی با فعالان ترک و افزایش فشار بر روی این شهروندان از ابتدای سال جاری تا تاریخ ۸ آذرماه ۹۷ پرداخته بود.