بی آبی در فصل گرما و مشکلات بی شمار زندانیان در پرجمعیت ترین زندان کشور

زندانیان زندان قزل حصار کرج با مشکلات متعددی در این زندان روبرو هستند. گفته می شود ریاست جدید این زندان بر محدودیت های اعمال شده بر این زندانیان افزوده است، از سوی دیگر با شروع فصل گرما نبود وسایل سرمایشی، محدودیت آب مصرفی، عدم تناسب زندانیان و محل نگهداری آنان، مشکلات بهداشتی در کنار شیوع بیماری‌ها در برخی بندهای این زندان و تغذیه نامناسب زندانیان به دلیل قیمت بسیار بالای غذای آزاد و غذای بی کیفیت این زندان شرایط غیرانسانی را بر این زندان حاکم کرده است.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زندانیان محبوس در زندان قزل حصار کرج از مشکلات متعددی از جمله نبود امکانات رفاهی ابتدایی، بهداشتی و پزشکی رنج می‌برند.

در کنار مشکلات سابق این زندانیان، مسائل ناشی از گرمای هوا در فصل تابستان و بی توجهی مسئولان بر مشکلات آنان افزوده است.

گفته می شود مدیریت این زندان همزمان با چند زندان دیگر استان تهران تغییر کرده است، مدیر جدید این محل پس از ورود محدودیت های فراوانی بخصوص در ارتباط با پوشش زندانیان اعمال کرده است.

از سوی دیگر نبود وسایل سرمایشی در اتاق های محل نگهداری زندانیان نیز تحمل شرایط را برای آنان طاقت فرسا کرده است.

گفته می شود در راهرو های هر سالن به ازای ۱۰ اتاق سه عدد کولر تعبیه شده که هزینه خرید، نصب و نگهداری آنها نیز از خود زندانیان اخذ شده است. با وجود این به دلیل تعداد بسیار بالای زندانی در هر اتاق، این تعداد کولر کافی نیست. این در حالی است که اجازه خرید کولر جدید که توسط خود زندانیان تامین هزینه می شود هم به آنها داده نمی شود.

با وجود گرمای طاقت فرسای هوا و نیاز مبرم زندانیان به آب، از حدود یک ماه گذشته در طول روز به مدت ۵ ساعت آب جهت استفاده سالنها موجود است. در این ۵ ساعت نیز صرفا از طریق ۴ شیر آب در داخل سرویس بهداشتی دسترسی به آب ممکن است، زندانیان جهت استحمام بالاجبار از بطری آب معدنی استفاده می کنند. از این رو وضعیت سرویس های بهداشتی و توالت زندان بسیار غیر بهداشتی شده است.

در کنار مشکلات روزمره و دائمی این زندانیان می‌توان به وضعیت نامناسب تغذیه آنان اشاره کرد. غذای تهیه شده توسط زندان از کیفیت بسیار پایینی برخوردار است و فروشگاه نیز مواد غذایی و غذای آماده را به قیمت بسیار بالاتر نسبت به بیرون، به زندانیان عرضه می‌کند. به دلیل اینکه در این زندان آشپزخانه‌های مناسبی جهت استفاده زندانیان وجود ندارد، محبوسین بالاجبار از این غذاها استفاده می‌کنند. این مساله در بسیاری موارد باعث بروز بیماری در زندانیان می‌شود.

به گفته نزدیکان یکی از زندانیان این زندان، بروز بیماری در میان زندانیان به دلیل نبود امکانات اولیه بهداشتی بسیار رایج است. در عین حال بهداری زندان به دلیل ساعات کار کم پزشک و کمبود دارو در این محل قادر به پاسخگویی به نیاز زندانیان بیمار نیست. پزشک زندان روزانه ۶ بیمار را ویزیت می کند و دندانپزشک نیز هر هفته فقط ۳ ساعت در این زندان حاضر است که با توجه به تعداد بسیار بالای زندانی هر سالن ماهانه فقط یک بار در نوبت قرار می‌گیرد. همچنین هزینه کلیه خدمات دندانپزشکی به جز کشیدن دندان توسط خود زندانیان پرداخت می شود.

با گرم شدن هوا و بی توجهی به الزامات بهداشتی از سوی متولیان زندان، بیمارهای پوستی چون ساس و گال در میان هزاران زندانی زندان قزلحصار شیوع پیدا کرده است.

این موضوع به یک وضعیت بحرانی منجر شده و مسئولان زندان تاکنون راه حلی برای این مسئله ارایه نکرده‌اند و محل نگهداری بیماران را نیز از سایرین جدا نکرده اند.  زندانیان با تجمع در هواخوری‌های زندان با آفتاب دادن یا بعضا سوزاندن البسه و ملافه‌های مشکوک و یا نشاندن افراد مشکوک به ابتلا در آفتاب سعی در کنترل وضعیت دارند.

از سوی دیگر تعداد بسیار بالای زندانی در برابر ظرفیت کم سالن های مختلف این زندان، تحمل ایام حبس را برای آنان سخت تر کرده است. گفته می شود به طور میانگین هر اتاق دارای ۲۳ تخت است با این حال بین ۳۳ تا ۳۸ نفر را در خود جای داده است. در هر سالن حدود ۵۳۰ الی ۶۰۰ زندانی نگهداری می‌شود و به دلیل کمبود جای خواب بسیاری از زندانیان در داخل اتاق ها و راهروها به صورت کف خواب می‌خوابند.

با وجود همه این مشکلات حضور بازرسان سازمان زندانها از این محل به ندرت صورت گرفته و بسیاری از زندانیان علی رغم حبس های طولانی مدت ورود بازرس به زندان را به چشم ندیده اند. گفته می شود مددکاری زندان نیز علیرغم مشاهده این مشکلات و اعتراض زندانیان هیچ گامی در خصوص حل این مشکلات بر نداشته است.

هرانا در خردادماه سال جاری از آغاز یک وضعیت بحرانی در شیوع بیماری های پوستی چون ساس و گال در میان هزاران زندانی این زندان خبر داده بود.

گفتنی است زندان قزل‌حصار در سال ۱۳۴۳ در حاشیه جاده قزلحصار استان البرز ساخته شده است. این زندان پر جمعیت ترین زندان ایران است و غالبا محل نگهداری زندانیان با جرائم مرتبط با مواد مخدر است.

آمار مشخصی از تعداد زندانیان ساکن در این زندان وجود ندارد با این حال بر اساس اطلاعات موجود، جمعیت زندانیان بین ۱۵ تا ۲۵ هزار زندانی برآورد می شود که به گفته غلامحسین اسماعیلی، ریاست وقت سازمان زندان‌ها تا سه برابر ظرفیت، زندانی را در خود جای داده است.

زندان اهواز؛ انتقال احمد دغاغله به بیمارستان خارج از زندان

احمد دغاغله، شهروند اهل اهواز در روزهای اخیر از زندان این شهر به بیمارستان خارج از زندان منتقل شده است. وی طی ۲۰ روز گذشته هیچ گونه تماسی با خانواده خود نداشته است. آقای دغاغله در تاریخ ۱۲ خردادماه توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی به زندان اهواز منتقل شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، احمد دغاغله، شهروند اهل اهواز به بیمارستان خارج از زندان منتقل شده است.

گفته می‌شود وی طی ۲۰ روز گذشته هیچ گونه تماسی با خانواده خود نداشته و هم‌اکنون نیز به صورت تحت الحفظ در بیمارستان خارج از زندان بستری است.

از جزئیات دلایل انتقال به بیمارستان و مشکلات احتمالی جسمی وی تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاع دقیقی در دست نیست.

احمد دغاغله ۴۰ ساله و از اهالی کوی خشایار اهواز در تاریخ ۱۲ خردادماه ۹۸، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و پس از مدتی به زندان اهواز منتقل شد.

گفتنی است که احمد دغاغله از اعضای موسسه فرهنگی الهلال، پدر دو فرزند، دارای مدرک کارشناسی علوم سیاسی و کارمند شهرداری اهواز است.

دستکم ۱۰ تجمع اعتراضی برگزار شد

طی روز گذشته و امروز، جمعی از کارگران شرکت پخش فرآورده های نفتی مقابل فرمانداری شهرستان ماهشهر، تعدادی از اعضای تعاونی مسکن کارگران برق تهران مقابل فرمانداری ساوجبلاغ، شماری از کارگران شهرداری منطقه ۷ اهواز مقابل ساختمان شهرداری اهواز، گروهی از خانواده های کودکان مبتلا به بیماری “ام پی اس” مقابل ساختمان وزارت بهداشت، جمعی از کارگران خطوط ابنیه فنی راه آهن نواحی بندر عباس و نورآباد شازند در مسیر راه آهن، شماری از اعضای خانواده قربانیان و مجروحان تصادف اتوبوس دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران مقابل دادسرای ویژه تهران، جمعی از سپرده گذاران مؤسسه های مالی کاسپین و فرشتگان مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری در تهران، گروهی از فعالان صنفی معلمان مقابل آموزش و پرورش شهرستان شهریار و جمعی از مالکان خودرو منطقه آزاد اروند مقابل ورودی اداره گمرک خرمشهر، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایرنا، روز دوشنبه ۷ مرداد ۱۳۹۸، جمعی از کارگران شرکت پخش فرآورده های نفتی انبار شهید نور بخش ماهشهر در اعتراض به استخدام نیروی کار غیر بومی، مقابل فرمانداری شهرستان ماهشهر، دست به تجمع اعتراضی زدند.

این کارگران در حدود ۳۰ نفر بودند و نسبت به بکار نگرفتن نیروی بومی دارای بیش از چهار سال سابقه در انبار شهید نوربخش پخش فرآورده های نفتی بندر ماهشهر، معترض شدند.

این کارگران گفتند: “ما سالهاست در این انبار مشغول به کار هستیم اما در کمال تعجب مدیران شرکت اقدام به جذب نیروی غیر بومی کردند”.

آنها اظهار داشتند: “اولویت برای جذب نیرو باید به کارگران بومی منطقه داده شود ولی مدیران شرکت شهید نوربخش این اصل را نادیده گرفتند”.

این کارگران معترض افزودند: “از فرماندار و نماینده مردم ماهشهر در مجلس انتظار می رود به این مساله ورود جدی داشته باشند تا حق نیروهای بومی پایمال نشود”.

تجمع اعضای تعاونی مسکن کارگران برق تهران

به گزارش تابناک، امروز سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸، جمعی از اعضای تعاونی مسکن کارگران برق تهران در اعتراض به نحوه اجرای ماده ۱۲ «قانون ایجاد شهرهای جدید»، مقابل فرمانداری ساوجبلاغ واقع در بخش قدیمی شهر هشتگرد، تجمع کردند.

معترضان با اشاره به انتظار بیست و هفت ساله‌ خود برای تحویل زمین‌هایشان در فاز پنج هشتگرد، گفتند: “علاوه بر این انتظار طولانی، آنچه ما را آزار می‌دهد، نحوه اجرای ماده ۱۲ قانون ایجاد شهرهای جدید است. بر اساس آن وزارت مسکن و شهرسازی مکلف است پس از اطمینان از اسکان حداقل ده هزار نفر جمعیت در «شهر جدید» مراتب را به وزارت کشور‌ اعلام کند تا شورای شهر و شهرداری تشکیل شود”.

آنها افزودند: “پس از ایجاد شهرداری، شرکت عمران شهر جدید موظف است فضاهای عمومی پیش‌بینی شده در طرح و تأسیسات زیربنایی را پس از تکمیل و آماده شدن نقشه‌ها و اسناد و مدارک مربوط به مجوزها‌و گواهی‌های صادر شده و نقشه‌های مرحله‌بندی ساخت را به صورت بلاعوض به شهرداری تحویل دهد”.

اعضای تعاونی مسکن کارگران برق تهران با اشاره به اقدامات عمران هشتگرد و درخواست آن برای دریافت قدرالسهم، افزودند: “با توجه به ضرورت اعمال ماده ۱۲ دیگر، شرکت عمران نمی‌تواند مدعی دریافت قدر السهم شود. البته عمران اقداماتی برای ارتقای فضاهای عمومی انجام داده؛ اما مغایر با نقشه‌ ابتدایی است که در سال ۷۸ توسط دفتر طراحی و معماری تدوین شده بود”.

نمایندگان معترضان بیانیه‌ای را که از پیش آماده کرده بودند، در جمع قرائت کردند تا اعضا از خواسته‌های جدید مطلع شوند.

تعداد افرادی که از طریق این تعاونی به شکل قانونی و غیرقانونی زمین خریده‌اند، حدود ۲۰ هزار نفر است. تعداد زیادی از آنها کارگران برق تهران هستند که سال‌ها در منازل اجاره‌ای مستقر بوده‌اند.

سلیم نژاد (رئیس هیات مدیره تعاونی مسکن کارگران برق تهران) پیشتر در مورد مشکلات تحویل زمین‌ها به اعضا گفته است: “ابتدا باید بگویم که قرار پلاک تحت تصرف را با شهرداری بسته‌ایم و کارهای اداری آن انجام شده است که باید در کمیسیون ماده ۵ تصویب شود تا بعد زمین‌ها برای واگذاری آماده شوند. منتها عمران هشتگرد هم قدر السهم می‌خواهد که ما با آن مخالف هستیم.

در این مورد جلساتی برگزار کرده‌ایم و به فرمانداری و شهرداری نامه نوشته‌ایم.  بر اساس ماده ۱۲ قانون زمین شهری؛ پس از اینکه شهرداری‌ها در اراضی که چند ده هزار سکنه دارد، مستقر می‌شوند تنها شهردار تصمیم‌گیرنده است و نه عمران آن شهر. عمران تنها می‌تواند به فعالیت‌هایش با هماهنگی شهرداری ادامه دهد و نمی‌تواند دخالت مستقیم داشته باشد اما عمران این قانون را قبول نمی‌کند و می‌گوید من هم سهم دارم.

تجمع کارگران شهرداری منطقه ۷ اهواز

به گزارش عصر ما، امروز سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸، جمعی از کارگران شهرداری منطقه ۷ اهواز در اعتراض به حقوق معوقه خود، مقابل ساختمان مرکزی شهرداری اهواز، دست به تجمع اعتراضی زدند.

بر اساس این گزارش، حدود یک هفته قبل شهردار اهواز با صدور بخشنامه ای خطاب به شهرداران مناطق اعلام کرد تا مدیران، حقوق خود را پس از پرداخت مطالبات کارگران دریافت کنند.

اما اینک و کمتر از ده روز شاهد تجمع کارگران شهرداری منطقه ۷ بدلیل عدم پرداخت ۴ ماه حقوق معوقه، مقابل ساختمان مرکزی و پشت دیوار دفتر شهردار اهواز هستیم.

تجمع خانواده های کودکان مبتلا به بیماری “ام پی اس”

به گزارش ایسنا، امروز سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸، جمعی از خانواده های کودکان مبتلا به بیماری “ام پی اس” در اعتراض به عدم توزیع دارو، مقابل ساختمان وزارت بهداشت در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند.

آنها به ایسنا گفته‌اند توزیع داروی مورد نیاز برخی از تیپ‌های این بیماری مدت زیادی است که قطع شده و همین امر عوارض جدی و شدیدی را برای این کودکان به وجود آورده است.

بیماری ام پی اس که در اصطلاح علمی به نام موکوپلی ساکاریدوز شناخته می‌شود جزو بیماری‌های نادر است و به دلیل جهش در یک ژن رخ می‌دهد. طبق اطلاعات مندرج در وبسایت “بنیاد بیماری‌های نادر ایران” پیش‌تر تلاش‌هایی برای تشکیل انجمن بیماری ام پی اس از سوی گروهی از والدین و پزشکان بیمارستان صارم در تهران صورت گرفت که با مخالفت بهزیستی این تلاش‌ها ناکام ماندند.

نمایشگر ویدیو

00:00
10:35

تجمع کارگران خط ابنیه و فنی راه آهن

به گزارش هرانا، امروز سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸، جمعی از کارگران خط ابنیه و فنی راه آهن بندر عباس برای دومین بار و ناحیه  نورآباد شازند در اعتراض به چند ماه حقوق معوقه خود، در مسیر راه آهن، تجمع و اعتصاب کردند.

کارگران خط و ابنیه راه آهن بندرعباس

کارگران خط و ابنیه راه آهن بندرعباس

تجمع اعضای خانواده قربانیان و مجروحان تصادف اتوبوس دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران

به گزارش ایران، امروز سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸، جمعی از اعضای خانواده قربانیان و مجروحان تصادف اتوبوس دانشگاه آزاد واحد علوم تحقیقات تهران مقابل دادسرای ویژه کارکنان دولت دست به تجمع اعتراضی زدند.

تجمع کنندگان با در دست داشتن بنری که روی آن نوشته شده بود “ما خانواده‌های داغدار قربانیان فاجعه اتوبوس دانشگاه علوم و تحقیقات تهران خواهان سی سال حبس و انفصال دائم از خدمت برای دکتر مسعودی ریاست دانشگاه، پیمانکار و سایر مسئولین بی کفایت دانشگاه آزاد اسلامی هستیم” خواستار مجازات عاملان این حادثه شده‌اند.

لازم به یادآوری است که در پی حادثه واژگونی اتوبوس دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران در تاریخ ۴ دی‌ماه ۱۳۹۷، ۱۰ نفر کشته‌ و تعدادی از دانشجویان نیز زخمی شدند.

نمایشگر ویدیو

00:00
00:08

تجمع سپرده گذاران مؤسسه های مالی کاسپین و فرشتگان

به گزارش هرانا، امروز سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸، جمعی از سپرده گذاران مؤسسه های مالی کاسپین و فرشتگان در اعتراض به عدم بازپرداخت سپرده هایشان و عدم اجرای مصوبه ۲۳۶ مجلس مقابل ساختمان نهاد ریاست جمهوری در تهران، تجمع کردند.

اعتراض سپرده گذاران موسسه‌های مالی و اعتباری از حدود سه سال پیش آغاز شد و دولت و بانک مرکزی پرداخت مطالبات سپرده گذاران از طریق بانکهای دولتی و خصوصی را متعهد شدند.

بر اساس ادعای بانک مرکزی تا به حال مطالبات بیش از ۹۵ درصد سپرده گذاران پرداخت شده است.

تجمع فعالان صنفی معلمان

به گزارش شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، روز یکشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۸، جمعی از فعالان صنفی معلمان جهت پیگیری وضعیت محمد حبیبی، معلم و فعال صنفی معلمان محبوس در زندان اوین، مقابل اداره آموزش و پرورش شهرستان شهریار دست به تجمع اعتراضی زدند.

گفته می شود در این تجمع مشخص شد که هیات رسیدگی به تخلفات اداری وزارت آموزش و پرورش با درخواست مرخصی بدون حقوق محمد حبیبی مخالف کرده است.

تجمع مالکان خودرو در منطقه آزاد اروند

به گزارش فارس، امروز سه شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۸، جمعی از مالکان خودرو در اروند برای دومین روز متوالی در اعتراض به عدم ترخیص خودروهایشان، مقابل ورودی اداره گمرگ خرمشهر، دست به تجمع اعتراضی زدند.

۲۲۷ دستگاه خودروی وارداتی به منطقه آزاد اروند مدت ۱۸ ماه است که در گمرک این منطقه متوقف شده و اجازه ترخیص به آنها داده نمی شود.

این خودروهای وارداتی از سال ۱۳۹۶ تاکنون در پارکینگ گمرک منطقه آزاد اروند دپو شده و مالکان آنها طی این مدت بارها برای ترخیص خودروی خود اقدام کرده و دست به تجمع زدند اما این اقدام آنها تاکنون نتیجه ای در بر نداشته و خودروهای مذکور به دلیل نگهداری در شرایط نامناسب در زیر نور آفتاب ، باران و هوای شرجی منطقه دچار آسیب شده اند.

نمایشگر ویدیو

00:00
00:37

FacebookTwitter

جزئیات بیشتر از قتل علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی در زندان تهران بزرگ

علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ شب گذشته توسط دو زندانی دیگر در این زندان با ضربات پرتعداد چاقو به قتل رسید. با گذشت زمان جزییات بیشتری از قتل این زندانی ۲۱ ساله حاصل شده است که در این گزارش به آن پرداخته می شود. باید به این نکته توجه داشت که آقای شیرمحمدی پیش از این با اقدام به ۳۴ روز اعتصاب غذا خواستار تغییر زندان خود و رعایت اصل تفکیک جرایم شده بود.

به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، شب دوشنبه ۲۰ خردادماه ۹۸، علیرضا شیرمحمدعلی، زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ به قتل رسید.

بر اساس تحقیقات میدانی هرانا، قتل این زندانی در ساعات پایانی شب گذشته توسط دو زندانی محکوم از بابت جرائم مربوط به مواد مخدر و قتل صورت گرفته است. وی از طریق ضربات چاقو در ناحیه شاهرگ و شکم به شدت مجروح شده و پیش از اعزام به بیمارستان جان خود را از دست داده است.

یک منبع نزدیک به آقای شیرمحمدی به گزارشگر هرانا گفت: “علیرضا شیرمحمدی در اندرزگاه ۱۱ زندان تهران بزرگ در محلی نگهداری می‌‎شده است که از آن با عنوان “سوئیت” نام برده می‌شود، این محل که محل نگهداری زندانیانی با جرائم مختلف است دارای یک سلول انفرادی است که به صورت مجزا، ولی در همان محل ساخته شده است. دو زندانی متهم به قتل علیرضا شیرمحمدعلی به نام‌های “محمدرضا خلیل زاده” با اتهامات مربوط به مواد مخدر و “حمیدرضا شجاعی زواره” متهم به قتل عمد و محکوم به اعدام در این سلول انفرادی نگهداری می‌شدند که در حالت پیش فرض درب آن همیشه بسته بود”.

وی افزود: “علیرغم سابقه خشن این دو زندانی که از زندان رجایی شهر به این محل تبعید شده بودند و حساسیت مسئولین بند در بسته نگه داشتن درب سلول انفرادی، شب گذشته در زمان ورود افسر نگهبان این درب باز گذاشته شده و این دو زندانی در اقدامی ناگهانی و بدون پیش زمینه و درگیری قبلی با خروج از سلول، علیرضا را به داخل سلول کشانده و پس از قفل کردن درب با وارد کردن حدود چهل ضربه مهلک به وسیله تیزی (شی برنده) اقدام به قتل وی کرده‌اند”.

به گفته این منبع مطلع، علیرضا شیرمحمدعلی در مسیر بیمارستان فیروزآبادی و نرسیده به سه راه چرمشهر در اثر خونریزی زیاد جان خود را از دست داده و تلاش پزشکان در بیمارستان نیز جهت احیای وی بی نتیجه بوده است. جسم بی جان این زندانی هم اکنون در سردخانه این بیمارستان نگهداری می شود.

گفتنی است بیمارستان فیروزآبادی که در شهر ری واقع شده در فاصله ۵۰ کیلومتری زندان تهران بزرگ قرار دارد.

دسترسی دو متهم به قتل علیرضا شیرمحمدعلی به جسم بُرنده و باز ماندن درب سلول انفرادی که اتفاق غیرمعمولی در نظر گرفته می شود در کنار سکوت مسئولین زندان در خصوص این واقعه، موضوع قتل این زندانی را پرابهام کرده است.

بخصوص که باید در نظر گرفت این زندانی جوان پیش از این با نگارش نامه و اقدام به اعتصاب غذای ۳۴ روزه خواستار اجرای اصل تفکیک جرایم و انتقال خود به زندان دیگری مانند زندان اوین شده بود که با بی توجهی مسئولین این محل روبرو شد.

در بخشی از نامه که متن کامل آن پیشتر توسط هرانا منتشر شده آمده است: “ما بدلیل نبود امکانات و نداشتن امنیت جانی در سوییت، اعتصاب غذا کرده‌ایم تا با این روش به بودن خود در اینجا اعتراض کرده باشیم؛ ولی سلامت جان ما هیچ اهمیتی برای عوامل زندان و روسای آن ندارد؛ حتی روز گذشته “رضا حق وردی” افسر نگهبان شیفت، خیلی صریح به ما گفت که انتهای این اعتصاب صدور گواهی فوت است”.

در همین رابطه صبح روز جاری محمدهادی عرفانیان کاسب، وکیل مدافع علیرضا شیرمحمدعلی در گفتگوی کوتاهی در تائید این خبر به گزارشگر هرانا گفته بود: “آقای شیرمحمدعلی شب گذشته در حالی که بدون رعایت اصل تفکیک جرائم در یکی از اندرزگاه های زندان تهران بزرگ نگهداری می شده است توسط زندانیان با جرائم غیرسیاسی به قتل رسیده است”.

علیرضا شیرمحمدعلی ۲۱ ساله و  اهل محله نازی آباد تهران در تاریخ ۲۴ تیرماه ۹۷ به دلیل فعالیت در فضای مجازی بازداشت شده‌ و از بابت اتهامات “توهین به مقدسات”، “توهین به بنیانگذار جمهوری اسلامی”، “توهین به رهبری” و “تبلیغ علیه نظام” به ۸ سال حبس تعزیری محکوم شد.

جلسه دادگاه تجدید نظر علیرضا شیرمحمدعلی نیز بنا بود در تاریخ ۱۸ تیرماه سال جاری و در شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر استان تهران برگزار شود. این جلسه دادگاه در تاریخ ۲۰ فروردین ماه پس از اخذ مهلت وکیل جهت مطالعه پرونده به روزهای آتی موکول شده بود.

لازم به ذکر است مرگ زندانیان سیاسی در ایران بر اثر شرایط محیطی، بدرفتاری مسئولین، عدم رسیدگی پزشکی تعمدی و بروز درگیری در اثر عدم رعایت اصل تفکیک جرائم سابقه ای طولانی دارد. وقایعی که کمتر تاکنون به مجازات عوامل آن منتهی شده است.

یک زندانی در زندان زنجان اعدام شد

سحرگاه روز پنجشنبه حکم یک زندانی که پیشتر از بابت اتهامات مرتبط با “مواد مخدر” به اعدام محکوم شده بود، در زندان زنجان به اجرا درآمد. همزمان یک زندانی دیگر با اخذ مهلت از شکات پرونده به بند خود بازگشت.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از سازمان حقوق بشر ایران، صبح روز گذشته، پنج‌شنبه ۳ مردادماه ۱۳۹۸، حکم اعدام یک زندانی در زندان مرکزی زنجان به اجرا درآمد.

هویت این زندانی که با اتهام “قاچاق مسلحانه مواد مخدر” به اعدام محکوم شده بود حشمت ایمانی، ۳۴ ساله احراز شده است. وی از سال ۱۳۹۴ بازداشت و در زندان بسر برده بود.

در این گزارش به نقل از یک منبع مطلع آمده است: “حشمت ایمانی به اتهام حمل مواد مخدر از نوع  شیشه به مقدار ۹ کیلوگرم  و ۲ کیلو و دویست گرم هروئین و سه قبضه کلاشینکف بازداشت شد. وی در شهر قدس کرج بازداشت شد و پرونده‌اش در شعبه ۳ دادگاه عمومی و انقلاب شهر قدس رسیدگی و به اعدام محکوم شد و حکمش در دیوان نیز تایید شد. اما به دلایل نامعلومی او را به زندان زنجان منتقل کردند”.

این زندانی روز سه‌شنبه ۱ مرداد ماه، به همراه یک زندانی دیگر به‌نام کامران نصیری‌فر، جهت اجرای حکم اعدام به سلول انفرادی منتقل شده بود. نصیری‌فر که با اتهام “قتل عمد” به اعدام محکوم شده بود موفق به اخذ مهلت از شکات پرونده شد و به بند خود بازگشت.

اعدام حشمت ایمانی تا لحظه تنظیم این خبر از سوی رسانه‌های رسمی داخل ایران اعلام نشده است.

بنا بر گزارش نهادهای بین‌المللی، ایران به تناسب سرانه جمعیت و میزان اعدام، رتبه نخست اعدام شهروندان خود در دنیا را دارد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نشر و آثار مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران در دوره یکساله (اول ژانویه ۲۰۱۸ تا ۲۰ دسامبر ۲۰۱۸) دست‌کم ۲۳۶ شهروند اعدام شدند و ۱۹۵ تن دیگر به اعدام محکوم شدند. از جمله اعدام شدگان باید به اعدام ۶ کودک-مجرم اشاره کرد و همین‌طور به محل اجرای ۱۳ حکم اعدام که در ملآعام بوده است.

بنا بر همین گزارش بیش از ۷۲ درصد اعدام های صورت گرفته در ایران توسط دولت یا نهاد قضایی اطلاع رسانی نمی‌شوند که اصطلاحا آن را اعدام “مخفیانه” می‌خوانند.

کار زیاد در دمای بالای ۵۰ درجه؛ روایتی از مرگ موسی رضایی، کارگر پالایشگاه عسلویه

در تاریخ ۲۹ تیرماه امسال موسی رضایی، کارگر ۳۵ ساله پالایشگاه چهارم و پنجم عسلویه بر اثر ایست قلبی هنگام کار جان خود را از دست داد. نماینده بوشهر در شورای عالی استان ها دلیل ایست قلبی وی را گرمازدگی بر اثر کار زیاد در دمای بالای ۵۰ درجه عنوان کرده است. نامدار رضایی برادر کارگر فوت شده نیز می‌گوید “برادرم را در همان لحظات اول به جای اینکه به درمانگاه برسانند به داخل یکی از کانکس‌ها برده و آب یخ به او دادند که گویا همین باعث شوک و ایست قلبی اش شده است و زمانی او را به درمانگاه می‌رسانند که دیگر کار از کار گذشته بود. برادرم به خاطر این جانش را از دست داد که مجبور بود در گرمای بالای ۵۰ درجه به مدت ۱۲ ساعت کار کند. آیا مسئولان خودشان حاضرند در چنین شرایطی کار کنند؟ برادرم به خاطر گذران زندگی خود و خانواده‌اش مجبور بود در آن شرایط سخت کار کند و نان‌آور خانواده‌اش باشد چرا که یک دختر ۱۰ ساله و یک پسر ۲ ساله دارد و حالا هر دوی آنها در کودکی یتیم و بی‌سرپرست شده‌اند”. ایران در زمینه‌ی رعایت مسائل ایمنی کار در میان کشورهای جهان رتبه ۱۰۲ را به خود اختصاص داده ‌که رتبه بسیار پایینی است.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از رکنا، نامدار رضایی، برادر کارگر پیمانکار تعمیرات مکانیک سرویس پالایشگاه چهارم و پنجم شهرستان عسلویه که اواخر تیرماه فوت کرد، درباره این حادثه گفت: برادرم، موسی، ۳۵ ساله بود؛ جوانی سالم و تندرست که به علت گرمای بالای ۵۰ درجه در حین انجام کار در شهرستان عسلویه دچار ایست قلبی شد و فوت کرد.

موسی رضایی در تاریخ ۲۹ تیرماه پس از اینکه دچار گرمازدگی شد، در حالی از پالایشگاه پتروشیمی به همراه پزشک به بیمارستان منتقل شد که بدون علایم حیاتی بود.

رضایی افزود: برادرم را در همان لحظات اول به جای اینکه به درمانگاه برسانند به داخل یکی از کانکس‌ها برده و آب یخ به او دادند که گویا همین باعث شوک و ایست قلبی اش شده است و زمانی او را به درمانگاه می‌رسانند که دیگر کار از کار گذشته بود.

نامدار رضایی همچنین می گوید: نمی‌دانم این حرف‌ها به گوش مسئولان می‌رسد یا نه. ما مردم بدبخت دردمان را از هر طرف که بنویسند درد است. مسئولان از کارگر فقط انتظار کار دارند بدون اینکه شرایط ایمن و مناسب کار را فراهم کنند. برادرم به خاطر این جانش را از دست داد که مجبور بود در گرمای بالای ۵۰ درجه به مدت ۱۲ ساعت کار کند. آیا مسئولان خودشان حاضرند در چنین شرایطی کار کنند؟

او گفت: برادرم به خاطر گذران زندگی خود و خانواده‌اش مجبور بود در آن شرایط سخت کار کند و نان‌آور خانواده‌اش باشد چرا که یک دختر ۱۰ ساله و یک پسر ۲ ساله دارد و حالا هر دوی آنها در کودکی یتیم و بی‌سرپرست شده‌اند.

علی‌اکبر فاطمی، نماینده بوشهر در شورای عالی استان‌ها، نیز در مورد فوت این کارگر جوان در عسلویه گفت: به‌طور کلی ساعات کاری کارگران پارس جنوبی زیاد و شرایط کار بسیار سخت است. آلایندگی محیطی، گرما، رطوبت زیاد، وزیدن باد بسیار گرم، هوای شرجی شدید و کار کردن در فضای باز باعث گرمازدگی و در برخی موارد فوت آنها می‌شود.

او افزود: وضع شرکتی‌ها به‌مراتب بدتر از رسمی‌ها و حتی قراردادی‌ها است؛ آنها روزی دوازده ساعت و گاهی حتی خیلی بیشتر کار می‌کنند؛ در ماه نهایتاً ۳ الی ۴ روز مرخصی دارند؛ در حالیکه رسمی‌ها ۱۴-۱۴ یا در نهایت۷-۲۱ کار می‌کنند؛ برای شرکتی‌ها نه ساعت کار و نه حق مرخصی و تعطیلات رعایت نمی‌شود؛ اکثر آنها بیرون و در فضای آزاد کار می‌کنند و در معرض انواع آسیب‌ها و بیماری‌ها قرار دارند.

فاطمی همچنین گفت: علت مرگ موسی رضایی کارگر پیمانکار تعمیرات مکانیک سرویس پالایشگاه چهارم و پنجم شهرستان عسلویه نیز به‌دلیل گرمای بالای ۵۰ درجه و گرمازدگی در فضای باز کاری بوده است.

بازداشت و محکومیت بیش از ۱۶۰ شکارچی در درگز و نطنز / افزایش صنایع آلاینده در سمنان

بیش از ۱۶۰ شکارچی متخلف از ابتدای سال گذشته تاکنون در پارک ملی تندوره درگز خراسان رضوی بازداشت و از بیشتر آنها در این مدت جریمه نقدی دریافت شده است. همزمان یک متخلف شکار در منطقه حفاظت شده کرکس نطنز به  ۶ ماه حبس و پرداخت ۲۰ میلیون ریال جریمه نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد. از طرفی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان از درج نام ١١ واحد صنعتی در فهرست صنایع آلاینده در سه ماهه اول سال ۹۸ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از صداوسیما، بیش از ۱۶۰ شکارچی متخلف از ابتدای سال گذشته تا کنون در پارک ملی تندوره درگز خراسان رضوی دستگیر شده‌اند.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست درگز با اشاره به تشکیل ۹۰ فقره پرونده، برای این افراد گفت: در این ارتباط ۵۱ قبضه سلاح شکاری و بیش از هشت هزار دام از متخلفان کشف و توقیف شد.

وی افزود: در این مدت بیش از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون از شکارچیان متخلف جریمه دریافت و به حساب خزانه دولت واریز شد.

رئیس اداره حفاظت محیط زیست درگز همچنین گفت: همچنین در همین مدت با تلاش ماموران یگان پارک ملی تندوره، ۵۴ لاشه قوچ و میش وحشی، چهار لاشه کل و بز، هشت لاشه گراز و ۱۰ قطعه قرقاول از متخلفان شکار و صید کشف و ضبط شد.

وی در پایان افزود: هفت بهله پرندگان شکاری مانند بالابان، ۲۶۰ قطعه مینا و ۱۵۰ قطعه ماهی از دیگر پرندگان و آبزیان کشف شده از شکارچیان متخلف در این منطقه شکار ممنوع است.

محکومیت یک شکارچی متخلف در نطنز به حبس و پرداخت جزای نقدی

به گزارش صداوسیما، یک متخلف شکار در منطقه حفاظت شده کرکس نطنز به ۶ ماه حبس و پرداخت ۲۰ میلیون ریال جریمه نقدی در حق صندوق دولت محکوم شد.

علیرضا غلامی، سرپرست اداره حفاظت محیط زیست شهرستان نطنز گفت :حکم قضایی علیه یک متخلف شکار و صید به اتهام حمل و نگهداری یک قبضه اسلحه شکاری غیر مجاز  و حمل و نگهداری مهمات جنگی صادر شد.

وی افزود: دادگاه کیفری نطنز  به استناد قانون مجازات اسلامی متهم را  علاوه بر تحمل ۶ ماه حبس تعزیری به پرداخت جزای نقدی ۲۰ میلیون ریال در حق صندوق دولت و ضبط سلاح و مهمات مکشوفه به نفع دولت محکوم کرد.

منطقه حفاظت شده کرکس  با وسعت  بیش از ۱۱۴ هزار هکتار زیستگاه گونه های شاخص جانوری همچون کل و بز وحشی است.

افزایش صنایع آلاینده محیط زیست در سمنان

به گزارش ایسنا، امیر عبدوس، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان از درج نام ١١ واحد صنعتی در فهرست صنایع آلاینده سه ماهه اول سال ۹۸ خبر داد و گفت: شمار واحدهای صنعتی آلاینده امسال استان در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است.

 وی افزود: شناسایی این صنایع آلاینده با هدف کنترل و نظارت بیشتر بر این واحدها صورت گرفته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان ادامه داد: بر اساس تبصره ۱ ماده ۳۸ قانون مالیات بر ارزش افزوده، واحدهای تولیدی آلاینده محیط زیست که استانداردها و ضوابط حفاظت از محیط زیست را رعایت نمی‌کنند به تشخیص و اعلام سازمان حفاظت محیط زیست مشمول پرداخت یک درصد از قیمت فروش خود به عنوان عوارض آلایندگی می‌شوند.

وی شرط عدم پرداخت عوارض آلایندگی را دستیابی به استانداردهای زیست محیطی با ایجاد و راه اندازی سیستم‌های کنترل آلودگی بهینه‌سازی سوخت مصرفی، راه اندازی تصفیه خانه یا استفاده از فیلترهای خروجی دودکش صنایع و مدیریت پسماند اعلام کرد و گفت: تا زمانی که این شرایط توسط واحدهای صنعتی رعایت شود واحد صنعتی، یک واحد پاک و غیرآلاینده محسوب می‌شود.

عبدوس گفت: در صورت عدم رعایت استانداردهای قانونی، با معرفی واحد متخلف به سازمان امور مالیاتی از دوره مالیاتی بعد مشمول پرداخت عوارض آلایندگی به میزان یک درصد فروش خواهند شد.

وی از نتایج گزارشات کارشناسان محیط زیست، نتیجه آزمایشات و نمونه برداری آزمایشگاه‌های معتمد محیط زیست و آزمایشگاه مرکزی این اداره کل به عنوان سند این تقسیم بندی عنوان و اضافه کرد: به واحدهای تولیدی توصیه می‌شود قبل از اینکه مشمول پرداخت عوارض آلایندگی شوند با ارائه برنامه‌های زیست محیطی و اجرای آنها از راهکارهای قانونی بهره بگیرند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان در پایان ضمن هشدار جدی به واحدهای تصفیه دوم روغن فعال در استان و واحدهایی که پسماندهای ویژه صنعتی خود را مدیریت نمی‌کنند، گفت: چنانچه این واحدها تا پایان شهریور ماه امسال مطابق با استانداردهای سازمان حفاظت محیط زیست به مدیریت پسماندهای ویژه خود نپردازند نام آنها در فهرست صنایع آلاینده سه ماهه دوم قرار گرفته و برای اخذ عوارض آلایندگی به سازمان امور مالیاتی استان معرفی می‌شوند.

دستکم ۳ تجمع اعتراضی برگزار شد

طی روزهای گذشته، شماری از معلمان حق‌التدریس شهرستان شادگان، جمعی از خانواده جانباختگان تصادفات جاده‌ای و شهروندان ساکن شهرستان لارستان و گروهی از کارکنان مترو تهران، در تجمعاتی اعتراضی خواستار رسیدگی به مطالبات خود شدند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از ایلنا، روز سه‌شنبه ۱ مردادماه ۱۳۹۸، شماری از معلمان حق‌التدریس شهرستان شادگان در مقابل ساختمان استانداری خوزستان دست به تجمع اعتراضی زدند.

معترضان خواستار تبدیل وضعیت شغلی خود به استخدام رسمی در آموزش و پرورش هستند. این افراد گفتند که ظرفیت‌های جدید جذب، بایستی به ما که سالها سابقه تدریس داریم، اختصاص یابد.

تجمع خانواده جانباختگان تصادفات جاده‌ای و شهروندان لارستانی

به گزارش عصر ایران، روز سه‌شنبه ۱ مردادماه ۱۳۹۸؛ جمعی از خانواده جانباختگان تصادفات جاده‌ای و شهروندان ساکن شهرستان لارستان در استان فارس، در اعتراض به وضعیت جاده‌های این شهرستان، در مقابل ساختمان اداره کل راه و شهرسازی لارستان تجمع کردند.

در پی تکرار حوادث جاده ای در مسیر لار-جهرم در جنوب استان فارس و جان باختن ۱۶ نفر در ۴۰ روز اخیر، صبح امروز سه‌شنبه ١ مردادماه جمعی از مردم و خانواده مرحوم “حق شناس” که در حادثه رانندگی ۱۰ تیرماه، ۴ نفر از اعضای آن در محور لار-جهرم جان باختند، با حضور در مقابل اداره کل راه و شهرسازی لارستان و فرمانداری ویژه لارستان اعتراض خود را نسبت به عدم پیشرفت دو بانده شدن این محور ترانزیتی و بی توجهی مسئولان ارشد اعلام کردند.

تجمع کارکنان مترو تهران

به گزارش خبرآنلاین، روز دوشنبه ۳۱ تیرماه ۱۳۹۸؛ گروهی از کارکنان مترو تهران، در اعتراض به تغییر وضعیت شغلی خود، در محوطه شرکت مترو این شهر تجمع کردند.

معترضان حاضر در این تجمع شعارهایی از جمله «هاشمی هاشمی رای ما رو پس بده»، « مدیر بی لیاقت استعفا استعفا» را سر دادند.

بحران آب در سیستان و بلوچستان؛ حمله تمساح به یک دختربچه در حین برداشت آب از برکه

یک دختربچه اهل روستای کشاری از توابع شهرستان سرباز که به دلیل قطعی آب شرب روستا، جهت برداشت آب به برکه محل زیست تمساح ها نزدیک شده بود، مورد حمله یک تمساح قرار گرفت و از ناحیه دست آسیب جدی دید. گفته می شود که این دختربچه به بیمارستان منتقل شده است و پزشکان در صدد هستند تا دست آسیب دیده وی را در صورت امکان پیوند بزنند.

به گزارش خبرگزاری هرانا به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، وحید پورمردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان گفت: متاسفانه مشکل قطع آب مصرفی در روستا و نزدیک شدن اهالی محلی به برکه محل زیست تمساح موجب وارد شدن آسیب جدی به دست دختربچه اهل روستای کشاری از توابع سرباز شد.

پورمردان افزود: با توجه به فصل گرما و کمبود آب در مناطق روستایی، اهالی روستا علیرغم وجود تابلو‌های هشداردهنده‌ی محیط زیست در منطقه و اطلاع‌رسانی‌های مداوم متاسفانه جهت استفاده و برداشت آب به برکه‌های محل زیست تمساح نزدیک شده و اینبار دختر بچه اهل روستای کشاری مورد حمله جدی تمساح قرار گرفت.

وی ادامه داد: دختر بچه مذکور جهت درمان به بیمارستان چابهار انتقال داده شده و پزشکان در صدد هستند تا دست آسیب دیده وی را در صورت امکان پیوند بزنند.

گفتنی است که تمساح‌ها در این فصل مهاجم بوده و از قلمرو و لانه‌های خود که در آن تخم گذاری کرده‌اند دفاع می‌کنند که نزدیک شدن هر موجودی از جمله انسان را هم به منزله تهدیدی برای نوزادان در شرف تولد خود می‌پندارند.

کمبود آب آشامیدنی سالم و نبود زیرساخت های مناسب یکی از مشکلات اصلی مردم استان سیستان و بلوچستان است که آنها را وادار به انجام اقداماتی از این دست برای تهیه آب می‌کند.

لازم به یادآوری است که در خردادماه سال جاری نیز ۳ دانش‌آموز به هنگام برداشت از یک گودال آب در آن غرق شده و جان باختند.