زندانیان سنی مذهب که عمدتا به دلیل تبلیغ باورهای مذهبی و فعالیت های عاری از خشونت خود بازداشت و به حبس محکوم شدهاند، در زندان رجایی شهر کرج تحت شرایط بدی نگهداری میشوند، سرپرست زندان حدود دو ماه است به درخواستهای این زندانیان بیتوجهی کرده و مشکلات آنان را علیرغم نامه نگاری های فراوان بررسی نمیکند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، زندانی سنی مذهب که عمدتا به دلیل فعالیت های غیر خشونت آمیز به حبس محکوم شدهاند در زندان رجایی شهر کرج نگهداری میشوند، از اعزام به بیمارستان و ملاقات با اعضای درجه دو خانواده مانند برادرزاده و خواهرزاده و نیز تحویل گرفتن خریدهایی از قبیل دارو، پتو و لباس که توسط خانواده آنها انجام شده محروم هستند و مشکلات آنان روز به روز بیشتر شده و در سایهی بیتوجهی مسئولان زندان قرار گرفتهاند.
زندانیان سنی مذهب زندان رجایی شهر کرج که از نقاط مختلف کشور به این زندان تبعید شدهاند در زمان ملاقات حضوری با خانوادههایشان مورد تبعیض و بدرفتاری قرار میگیرند، این نحوه بازرسی خانوادهها به ویژه کودکان خردسال در مواردی همراه خشونت و توهین بوده که موجب وحشت کودکان شده است. مکاتبات اعتراضی این زندانیان برای حل این مشکل تاکنون راه به جایی نبرده است.
گزارشها حاکی است که سرپرست زندان رجایی شهر کرج مدت دو ماه است به سالن نگهداری زندانیان سنی مذهب سرکشی نکرده و به هیچکدام از درخواستها و خواستههای آنان توجهی نشان نداده و درخواستهای کتبی آنان را نیز امضاء نمیکند.
تمامی دستورات و امضاهایی که باید بالای نامهها و خواستههای زندانیان درج شود از جمله اعزام زندانیان بیمار به بیمارستان، خرید از فروشگاه یا خرید دارو، لباس، پتو، کتاب یا وسایلی که مورد نیاز زندانیان است بهطور انحصاری در اختیار سرپرست زندان است و معاونین وی حق امضای این درخواستها را ندارند؛ با این وجود سرپرست زندان نیز به این نیازها بیتوجهی کرده و درخواستهای زندانیان سنی مذهب را نادیده میگیرد.
هرانا پیشتر در آبان ماه سال جاری، گزارشی از افزایش تنش و فشار بر زندانیان اهل سنت در رجایی شهر کرج از طریق انتقال زندانیانی با عقاید متفاوت و متضاد به خصوص با سابقه خشونت منتشر کرده بود که باعث سلب امنیت سایر زندانیان شده بود.
حکومت ایران معمولا زندانیان سنی مذهب را به ارتباط با گروههای سلفی یا بنیادگرا متهم میکند، با این حال عمده زندانیان مورد اشاره این اتهام را رد میکنند و دلایل بازداشت خود را مرتبط با فعالیتهای مذهبی و تبلیغ دیدگاههای دینی خود میدانند.
حسن روحانی طی سالهای اخیر و پس از روی کار آمدن دولت خود، بارها بر حفظ حقوق شهروندی و اجرای کلیهی مواد منشور حقوق شهروندی تاکید کرده و در وعدهها و شعارهای انتخاباتی خود در پیش از انتخابات نیز بر اجرای کامل این منشور تاکید داشته است، با این حال اما وعدههای آقای روحانی در پنجمین سال رئیسجمهوری ایشان همچنان در حد شعار مانده و عملی نشده است.
در مادهی ۶۴ این منشور دربارهی حقوق بازداشتشدگان، محکومان و زندانیان آمده است: “بازداشتشدگان، محکومان و زندانیان حق دارند که از حقوق شهروندی مربوط به خود از قبیل تغذیه مناسب، پوشاک، مراقبتهای بهداشتی و درمانی، ارتباط و اطلاع از خانواده، خدمات آموزشی و فرهنگی، انجام عبادات و احکام دینی بهرهمند باشند.