روز چهارشنبه، دستکم ده نفر از کارگران معترض شرکت فولاد اهواز به صورت تلفنی به اداره اطلاعات این شهر احضار شده و پس از حضور در اداره اطلاعات تهدید شدهاند که در صورت ادامه اعتراضات خیابانی و تجمع کارگران با آنها برخورد جدیتری صورت خواهد گرفت. کارگران شرکت فولاد اهواز طی هفتههای اخیر به صورت متمادی با برگزاری تجمعات گسترده اعتراضی در سطح شهر اهواز و مقابل مراکز دولتی شهر خواهان رسیدگی به مطالبات خود شده بودند.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه ۹۷، دستکم ده نفر از کارگران معترض شرکت فولاد اهواز به صورت تلفنی به اداره اطلاعات این شهر احضار شدند.
از هویت کارگران احضار شده تا لحظه تنظیم این گزارش اطلاعی در دست نیست.
به گفته منابع کارگری، کارگران پس از احضار از سوی ماموران وزارت اطلاعات تهدید شدهاند که در صورت ادامه تجمعات برخورد جدیتری با آنها صورت خواهد گرفت.
با این حال منابع کارگری از تصمیم کارگران فولاد اهواز مبنی بر ادامه تجمعات اعتراضی از روز شنبه ۱۷ آذرماه خبر دادهاند.
روز گذشته بیست و ششمین روز تجمعات اعتراضی کارگران شرکت فولاد اهواز در مقابل استانداری خوزستان، مقابل دفتر نماینده آیتالله علی خامنهای در استان خوزستان و بازار نادری اهواز ادامه داشت. در روزهای اخیر این تجمعات حضور زنان و خانواده کارگران نیز افزایش داشت.
خواسته اصلی کارگران ”لغو خصوصی سازی، واگذاری شرکت به بخش دولتی، آزادی کارگران زندانی و پرداخت دستمزدهای معوقه” است.
احضار این کارگران در حالی صورت میگیرد که روز سهشنبه ۱۳ آذر نیز عسل محمدی، فعال کارگری و دانشجوی داروسازی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد تهران توسط نیروهای امنیتی در تهران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شد.
از عسل محمدی مطالبی در حمایت از کارگران در سایتهای مختلف منتشر شده است. خانم محمدی طی هفتههای اخیر یادداشتهای در حمایت از اعتراضات کارگران فولاد اهواز و نیشکر هفتتپه منتشر کرده بود.
اسماعیل بخشی و علی نجاتی، دو فعال کارگری و سپیده قلیان فعال مدنی که در جریان تجمعات اعتراضی هفتههای اخیر کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه بازداشت شده بودند نیز کماکان در بازداشت بوده و با وجود پیگیری وکیل و خانواده آنها اطلاع دقیقی از وضعیتشان در دست نیست.
طی هفتههای اخیر همزمان با تجمعات اعتراضی کارگران فولاد اهواز و پیش از آن کارگران مجتمع نیشکر هفت تپه نیز در خیابانهای شهر شوش با تجمعات مداوم خود خواستار رسیدگی به مطالباتشان شده بودند.
گروه ملی صنعت فولاد توسط گروه سرمایهگذار امیرمنصور آریا در اهواز اداره میشد. به گفته کارگران بعد از تشکیل پرونده قضایی برای متهم پرونده که اعدام شد، این واحد صنعتی زیر نظر قوه قضاییه قرار گرفت و بعد به بخش خصوصی منتقل شد.
کارگران فولاد خوزستان که در روزهای قبل مقابل استانداری تجمع کرده بودند، چند ماه است که حقوق نگرفتهاند. آنها اواخر سال گذشته نیز در اعتراض به عدم دریافت حقوق، دست به تجمع اعتراضی زده بودند.
کارگران فولاد خوزستان در اعتراضات خود از کارکنان معترض شرکت نیشکر هفتتپه که آنها هم مدتهاست حقوق دریافت نکردهاند، حمایت کردند و خواهان آزادی بازداشت شدگان تجمعات نیشکر هفت تپه شدند.