خانواده این استاد دانشگاه طی نامه ای که امروز (۱۹ خرداد ماه) در اختیار مطبوعات قرار داده اند با اطلاع رسانی درباره این بازداشت با انتشار نامهای نوشته اند که روز ۱۲ خرداد ماه طی تماس تلفنی از خانم هودفر خواسته شده که روز ۱۷ خرداد ماه در دادسرای اوین حضور بیابد که پس از حضور ایشان به طور ناگهانی و بدون ذکر اتهام، بازداشت و روانه زندان اوین شده است.
هما هودفر اوایل اسفند ماه ۱۳۹۴ برای ملاقات با خانواده و انجام کارهای پژوهشی درباره حضور زنان در انتخابات مجلس وارد ایران شد اما طبق آنچه خانواده اش طی نامه ای در اختیار مطبوعات گذاشته اند روز ۱۹ اسفند ماه، دو روز قبل از خروجش از ایران، نیروهای حفاظت اطلاعات سپاه پاسداران به خانه او حمله کرده و وسایل شخصی اش را از جمله لپ تاپ، پاسپورت، مدارک شناسایی، کتاب ها و جزوه های تحقیقش و موبایلش را توقیف کرده اند و به او اعلام کرده اند ممنوع الخروج است.
خانواده این استاد دانشگاه در نامه خود توضیح داده اند که پس از ممنوع الخروجی و توقیف وسایلش، در طی سه ماه ها اخیر او بارها مورد بازجویی از سوی اطلاعات سپاه قرار گرفته و قرار وثیقه «بیش از ۱۰۰ میلیون تومان» برایش صادر شده است.
یک منبع آگاه و از دانشجویان سابق هماهودفر که هم اکنون در آمریکا زندگی میکند و درجریان بازجوییهای او بوده است به کمپین گفت: «خانم هودفر یک استاد دانشگاه، فعال حقوق زنان و محقق است که درباره سهمیه بندی جنسیتی زنان در انتخابات مختلف و اینکه چطور حضور کافی زنان در انتخابات می تواند به رسیدن دموکراسی در کشور نزدیک شود، تحقیق می کند و این تحقیق او شامل همه کشورهای اسلامی می شود. در دوران انتخابات مجلس ایران هم به تهران رفت تا مانند هر محقق دیگری از نزدیک مشاهده کند و در جریان انتخابات باشد. از سوال های که در بازجویی ها از او می شده همین بوده که چرا در زمان انتخابات به ایران آمده و دلیل تحقیقاتش چه بوده است.. در واقع هر چه از تلگرام و ایمیل هایش می یافتند سوال می کرده اند.»
خانواده او درباره اینکه چرا در طی این ماهها اطلاع رسانی نشده در نامه خود توضیح داده اند به دلیل آنکه خانم هما هودفر معتقد بوده این بازجوییها «یک سوتفاهم است از خبری کردن موضوع خودداری کرده است.» با این حال ایشان روز ۱۷ خرداد ماه پس از گذشت ماهها بازجویی بازداشت شد.
خانم هما هودفر بارها برای ملاقات با خانواده و کارهای تحقیقاتی و پژوهشی به ایران سفر می کرده و این اولین بار است که بازداشت شده است.
خانواده این استاد دانشگاه با اشاره به بیماری او نوشته اند که ایشان اخیر سکته مغزی داشته و دچار بیماری نادر شبکه اعصاب است و بازجوییهای ماههای اخیر وضعیت جسمی و روحی او را وخیم تر کرده است. آنها با خطاب قرار دادن دولت ایران نوشته اند: «ما خانواده هما هودفر بشدت نگران سلامتی ایشان هستیم و اکیدا اعلام می کنیم که دستگاه قضایی ایران را مسوول سلامتی ایشان می دانیم.»
خانواده خانم هودفر با درخواست سریع آزادی این استاد دانشگاه نوشته اند: «ما از دولت های کانادا، ایرلند و ایران تقاضا داریم این موضوع را به طور جدی پیگیری نموده و هر چه سریعتر شرایط آزادی ایشان را فراهم آورند و به ممنوع الخروجی ایشان نیز خاتمه دهند.»
هما هودفر بیش از ۴۰ سال در زمینه بهبود وضعیت زنان در جوامع مختلف فعالیت و تحقیق کرده است