اعلام موجودیت «نهضت دفاع از حقوق بشر در زندان» از سوی شاگردان و مریدان زندانی سرشناس محمد علی طاهری بنیان گذار عرفان حلقه.
نهضت دفاع از حقوق بشر در زندان
سزای پریدن تفنگ نیست، درپی انتشار نامه زندانی عقیدتی محمد علی طاهری(بنیانگذار عرفان حلقه)، خطاب به احمد شهید، شاگردان این اندیشمند ایرانی، با الهام از این نامه، مطالبات حقوق بشری خود را فراتر از آزادی معلم خود و پیروان این مکتب قرار داده اند.
محمدعلی طاهری، بنیانگذار دو طب مکمل عرفانی به نامهای فرادرمانی و سایمنتولوژی که با وجود اتمام حکم پنجساله اش در ۱۸ بهمن ماه ۱۳۹۴ همچنان نیز در بازداشت به سر میبرد، در نامه خود خطاب به احمد شهید، ۳۳ مورد از مصادیق نقض حقوق زندانیان در ایران را که در مورد همسلولیهای او، اتفاق افتاده است را بازتاب داد. این اندیشمند ایرانی در نامه خود به احمد شهید خواستار رسیدگی به وضعیت تمام زندانیان عقیدتی در ایران شد و به شرح وضعیت خود بسنده نکرد.
بنابر این گزارش او با این کار نمادین « نهضت دفاع از حقوق بشر در زندان» را بنا نهاد و شاگردان او نیز جنبش نوینی را با همین نام پی گرفته اند. کانال تلگرام و صفحه فیس بوک رسمی این نهضت چندی است آغاز به کار کرده است و هر هفته به معرفی کامل یکی از زندانیان سیاسی میپردازد. این نهضت در هر هفته علاوه بر معرفی دستاوردهای اندیشمندان در بند ایرانی، با چاپ پوستر و پخش آن در سطح شهر، سعی در هوشیار کردن شهروندان ایرانی نسبت به یکی از حقوق اولیه شهروندی خود، یعنی « آزادی اندیشه» دارد.
نهضت دفاع از حقوق بشر در زندان، در اولین پست معرفی خود نوشته است:« دیری است دغدغه محمدعلی طاهری، نه دفاع از اندیشه خود، و نه رسیدگی به آنچه بر خود و شاگردانش میرود، که توجه به وضعیت همه کسانی است که به جرم عقیدهشان، به بند کشیده شدهاند؛ در روزهایی که زندانهای ایران، از متفکرین و اندیشمندان این کشور پر شده، این نامه تلنگری است برما، تا فارغ از مسلک و آیینی، مرام انسانیت را برگزینیم و صدای کسانی باشیم که صرفا به جرم عقیده، سالهای زیادی از عمرشان را پشت میلههای زندان میگذرانند.» این مطلب که آغاز به کار نهضت را اعلام کرده است می افزاید:« ما، همنوا با “نهضت دفاع از حقوق بشر در زندان” که محمد علی طاهری با این حرکت نمادین خود بنیان گذاشت، صدای تکتک زندانیان عقیدتی خواهیم شد که جامعه به ناحق از حضورشان محروم است؛ چرا که ما به انسانیت معتقدیم و در عرف ما سزای پریدن تفنگ نیست!»