این عکاس اهل سنندج جایزه «عکس سال» یونیسف آلمان را برای گرفتن عکسی از یک دختربچه بلوچ دریافت کرد که میان کوهی از زباله، در برابر دوربین ایستاده و میخندد.
سایت یونیسف درباره این عکس نوشته است: «لبخندی در برابر همه نابرابریها، لبخندی شجاعانه که یک شادی واقعی است. خنده درخشان یک دختر که در میان انبوه زبالهها در ایران دیده میشود.»
یونیسف این عکس را نمادی از امیدواری در عین ناامیدی خوانده، امیدی که در بدترین شرایط زندگی، نمیگذارد شادی و نشاط کودکان نابود شود.
قادری که این عکس را گرفته درباره خود و فعالیتهایش میگوید: «متولد ۱۳۶۶ در سنندج هستم و به عنوان عکاس خبری از سال ۸۲ فعالیت میکنم. تاکنون سه نمایشگاه فردی و ۳۰ نمایشگاه گروهی در ایران و سایر کشورهای دنیا داشتهام.»
وی میافزاید: «عضو انجمن عکاسان ایران هستم و به عنوان عکاس خبری در آژانسهای خبری کار میکنم. در این دو سال هم در مراکز هنری سنندج به آموزش عکاسی پرداختم.»
این عکاس، دختر خندان عکس را در تربت حیدریه ملاقات کرده است. خانواده او برای داشتن زندگی بهتر از منطقه مرزی در نزدیکی پاکستان و افغانستان به استان خراسان رضوی آمدهاند.
در حالی که بزرگترهای خانواده در روستاهای اطراف به دنبال کار هستند، کودکان لابلای کوههای زبالههای پلاستیکی میگردند تا بلکه چیزهای را که هنوز به درد میخورند، پیدا کنند.
آنها از خواهر و برادر کوچک و حیواناتشان مراقبت میکنند؛ آنها بازی میکنند؛ باوجود فقر و تنگدستی خوشحال هستند. اما عکس آریز قادری بر حقوق کودکان تاکید دارد، حقوقی که مهمتر از آن است که بتوان نسبت به آنها بیتوجه بود.
قادری تا کنون جوایز داخلی و خارجی بسیاری برنده شده از جمله مدال افتخار مسابقه عکاسی امارات(۲۰۱۵)، مدال طلا دوسالانه عکس کودک لهستان(۲۰۱۴)، مدال افتخار مسابقه عکاسی اسلوونی(۲۰۱۲) و جایزه مسابقه عکس نیکون(۲۰۱۵). وی در ایران نیز بیش از ۱۴ جایزه ملی عکاسی دریافت کرده است.
هر ساله یونیسف آلمان جایزه «عکس سال» را به عکس یا مجموعه عکسهایی که بهترین تصویر از شخصیت و شرایط زندگی کودکان را در سراسر جهان به نمایش بگذارد، اهدا میکند.