اگرچه سیاست خارجی ترامپ در رابطه با ایران و حکومت مذهبی آن هنوز در درست تدوین و ارزیابی است و درک محتوای آن موکول به حدس و گمان ناظران، این سیاستها بدون تردید بیش از پیش متاثر از دکترین «نخست آمریکا» خواهد بود و نه ایران، اسرائیل و یا عربستان!
– پرسش این است که تریتا پارسی، در رابطه با سحر نوروززاده، اطلاعات تیم مذاکره کننده ایرانی را با خود به کاخ سفید میبرده و یا اطلاعات خاص از سحر نوروززاده برای تیم ظریف دریافت میکرده؟
رضا تقیزاده – دعوت رکس تیلرسن وزیر خارجه دولت ترامپ از سحر نوروززاده، چهره ایرانی خبرساز دولت اوباما، برای عضویت در تیم سیاستگذاری کشورهای خلیج فارس و ادارهی بخش ایران در آن وزارتخانه تصمیم قابل ملاحظهای است که میتواند پیشبینیهای گذشته پیرامون هدفها و سمت و سوی سیاست خارجی دونالد ترامپ در رابطه با ایران را تغییر دهد.
سیاست خارجی دولت ترامپ در رابطه با ایران همچنان مبهم و ارزیابی هدفها و راهبردهای آن تنها متکی بر اظهارات رییس جمهوری تازه طی مناظرههای انتخاباتی، و اظهارات و تحریرهای همکاران او بخصوص مایکل فلین است که هفتهها پیش پست حساس و تاثیرگذار مشاور ارشد امنیت ملی کاخ سفید را تنها چند هفته بعد از تصدی، بر سر ارتباط با سفیر روسیه ترک کرد.
بارزترین وجه مناسبات جاری کاخ سفید با حکومت اسلامی ایران، فقدان مناسبات است، و قطع کامل ارتباطات رسمی بین دو کشور که از تاریخ ۲۱ ژانویه سال جاری و روی کار آمدن ترامپ به جای اوباما تا کنون ادامه یافته.
با توجه به اهمیت ایران به عنوان یک قدرت منطقهای، حساسیت توافق اتمی آمریکا با ایران و ضرورت همکاری دوجانبه برای اجرای مفاد آن، افزایش تنشهای ناشی از نزدیک شدن شناورهای نظامی سپاه به واحدهای نیروی دریایی آمریکا مستقر در آبهای خلیج فارس و تنگه هرمز، موضوع جنگ با داعش در عراق، و همچنین یافتن راه حل سیاسی برای سوریه، نیاز به وجود یک کانال مستقیم ارتباط دیپلماتیک بین واشنگتن و تهران در هر دو کشور احساس میشود.